fbpx

Cu ce ar inlocui Apple bretonul pe iPhone-uri

Cu ce ar inlocui Apple bretonul pe iPhone-uri

Conform unor noi informatii, compania Apple din Statele Unite are planuri de a renunta complet la bretonul de pe iPhone-uri, un element de design destul de detestat de unii utilizatori. S-a dezvaluit si cu ce ar putea inlocui Apple acel breton, adica unde va gazdui camera frontala si senzorul ambiental al iPhone-ului.

Bretonul de pe smartphone-uri a fost un element de design destul de controversat, unii detestand acest design, in timp ce altii nu par prea deranjati.

CITESTE SI:  Va aparea un nou televizor Samsung The Wall cu pret mai mic decat credem

Companiile au incercat diverse mijloace alternative, cum ar fi perforatia in ecran pentru a gazdui camera, sau camere popup, dar niciuna dintre aceste mijloace nu e neaparat ideala.

Fanii iPhone care urasc acel breton s-ar putea sa fie interesati de faptul ca, potrivit unei stiri de PatentlyApple, compania Apple lucreaza la o modalitate de a inlocui bretonul.

S-a descoperit un brevet care descrie planurile companiei Apple din Statele Unite de a ascunde o varietate de senzori chiar in ecranul iPhone-ului.

CITESTE SI:  De ce Apple ar putea anunta retragerea aplicatiei iTunes, la WWDC 2019

Asta inseamna ca este posibil ca compania din Statele Unite sa nu mai fie nevoita sa rezerve o portiune din ecranul iPhone-ului pentru a adaposti senzorul de camera frontala si senzorul ambiental.

Acest lucru ar duce la renuntarea pe bune la breton in cadrul Apple, dar si la posibilitatea de a produce iPhone-uri cu margini foarte subtiri (sau chiar cu margini complet eliminate).

Acestea fiind spuse, Apple nu este singura companie care incearca sa inlocuiasca bretonul, dar nu e atat de simplu pe cat s-ar putea crede. De exemplu, punerea camerei chiar dedesubtul ecranului inseamna ca s-ar putea afecta calitatea imaginii camerei, ceea ce e evident ca nu este un lucru bun.

CITESTE SI:  Cum ar putea fi prima casca VR proprie a Valve

Ramane de vazut daca compania americana Apple va descoperi sau nu o solutie pentru iPhone inainte de alte companii pentru smartphone-urile lor si nu e clar daca acest brevet va deveni realitate.