fbpx
Cu cat se deprecieaza iPhone 12 dupa lansarea lui iPhone 13, in privinta pretului

Cu cat se deprecieaza iPhone 12 dupa lansarea lui iPhone 13, in privinta pretului

Una dintre modalitatile prin care poti economisi bani pentru a cumpara noul telefon iPhone 13 e sa-ti oferi la schimb vechiul tau smartphone Apple (sau un alt smartphone).

Acest lucru va reduce pretul smartphone-ului iPhone 13 al Apple. Daca la asta te gandeai pentru a cumpara mai ieftin un iPhone 13, atunci informatiile urmatoare iti vor fi utile.

Potrivit unei stiri de Decluttr, un site web care e specializat in vanzarea de gadgeturi, au fost alcatuite niste cifre care ne lamuresc cu privire la nivelul de depreciere a unui telefon dupa ce se lanseaza un nou model.

CITESTE SI:  Apple Watch si serviciile ar putea depasi iPhone-ul ca motor principal de generare a veniturilor pentru companie

Pentru dispozitive Apple precum iPhone 12, compania raporteaza ca pretul sau va scadea cu 12% dupa prima luna de la lansarea lui Apple iPhone 13. Si cu 20% dupa trei luni.

De asemenea, conform stirii, majoritatea oamenilor tind sa foloseasca un dispozitiv vechi timp de 10 saptamani in medie, iar pretul dispozitivului va scadea cu pana la 33% in acest timp.

CITESTE SI:  VIDEO: Acesta poate fi aspectul exterior al iPhone-ului pliabil al Apple

Daca esti cineva care isi ofera telefonul vechi pentru o reducere la un telefon nou dupa o perioada lunga de timp, suma de bani pierduta poate fi de mii de dolari dupa durata de viata a dispozitivului.

Cand au fost intrebati de ce si-au oferit dispozitivele vechi atat de tarziu, o parte dintre clienti au raspuns ca nu au fost informati de nimeni ca trading-ul tarziu poate duce la deprecierea valorii dispozitivului vechi. Deci, ce inseamna asta?

Inseamna ca, daca te gandeai sa-ti vinzi telefonul iPhone 12 pentru noul telefon al Apple, recomandat ar fi sa-l vinzi inainte ca noul smartphone sa se lanseze, pentru a obtine pretul maxim.

CITESTE SI:  Gigabyte dezvaluie patru smartphone-uri Android de buget

Asta presupunand ca esti proprietarul si unui alt smartphone pentru a-l utiliza pe acesta pana se lanseaza Apple iPhone 13. Ce parere ai despre asta? Telefonul tau actual e un iPhone 12 si-l vei vinde pentru a reduce pretul de cumparare al unui Apple iPhone 13?