fbpx

Compania care deja produce RAM de 16GB pentru smartphone-uri

Compania care deja produce RAM de 16GB pentru smartphone-uri

O anumita companie a anuntat oficial ca a trecut la producerea in masa de cipuri de RAM de 16GB pentru smartphone-urile de varf. Producerea acelor module de memorie de 16GB are loc printr-un mijloc de ultima ora care ii permite companiei sa creasca capacitatea de memorie, pana acum limita de memorie aleatorie pentru smartphone-uri fiind de 12GB.

Compania Samsung din Coreea de Sud adora sa aduca in discutie progresele sale cu cipurile de RAM, dar de aceasta data este vorba despre un progres si mai impresionant.

CITESTE SI:  iPhone 8 ar putea inlocui senzorul Touch ID cu scanarea 3D a fetei

Samsung a inceput productia in masa de cipuri mobile de memorie LPDDR5 de 16GB, aceasta fiind prima memorie construita folosind litografie ultravioleta extrema – care foloseste lasere si substante chimice senzitive la lumina pentru a grava siliciul.

Pe langa faptul ca astfel compania Samsung are un avantaj fata de producatorii rivali de smartphone-uri, se presupune ca se depaseste un obstacol in dezvoltarea si cresterea cantitatii de RAM posibile pentru smartphone–uri.

CITESTE SI:  Ce strategii are Apple pentru stimularea vanzarii iPhone-urilor noi

Acest lucru se traduce prin castiguri imediate in viata de toate zilele, noile cipuri de RAM de 16GB ale companiei fiind mai rapide si mai subtiri. Astfel, vor putea aparea smartphone-uri mai subtiri sau care vor avea spatiu suplimentar pentru acumulator sau camere.

Compania Samsung din Coreea de Sud sustine ca aceste noi cipuri de RAM de 16GB vor fi ideale pentru smartphone-urile de varf ale sale, dar si pentru cele ale producatorilor rivali.

CITESTE SI:  Ce pret urias are Leica M10-D - camera fara display

Exista posibilitatea ca urmatorul tau smartphone va avea acel cip de RAM de 16GB, ceea ce va creste capacitatea pentru sarcini intensive. Cu toate acestea, compania Samsung din Coreea de Sud spera sa includa acest modul de RAM de 16GB si in tehnologia masinilor.

Daca viitorul tau autoturism va avea un sistem infotainment mai performant, acel cip al Samsung ar putea fi motivul. Ce parere ai despre progresele companiei Samsung?