fbpx

Compania care conduce piata de smartphone-uri 5G

Compania care conduce piata smartphone-urilor 5G

S-a dezvaluit recent prin anumite stiri care e compania de telefoane care domina piata de smartphone-uri 5G. Se pare ca, in ultimele trei luni ale anului trecut, cota de piata a acelei companii era de aproximativ 40% in acest segment si ca in primul trimestrul din 2021 cota de piata s-a redus la 30% – si acesta fiind un procent majoritar.

Atunci cand producatorii Android erau ocupati sa lanseze smartphone-uri 5G inaintea companiei Apple, oamenii se intrebau daca aceasta decizie a companiei Apple de a lansa mai tarziu astfel de telefoane poate fi una neinspirata.

CITESTE SI:  Aceasta companie ar putea produce smartphone-uri cu un nou tip de aluminiu, unul fara carbon

Se pare ca asta nu a contat, deoarece, potrivit unor stiri, Apple nu numai ca conduce, dar si domina piata de smartphone-uri 5G. Conform stirilor, in trimestrul 4 din 2020, atunci cand primele iPhone-uri cu conectivitate mobila de a 5-a generatie au fost lansate, s-a estimat ca compania din Cupertino a livrat peste 50 de milioane de telefoane 5G, ceea ce a reprezentat aproximativ 40% din totalul livrarilor globale.

CITESTE SI:  Aplicatia care releva ca nu vinde date utilizatorilor sai

Oppo a fost, de fapt, pe locul al doilea, dar cu doar 14 milioane de smartphone-uri 5G livrate. Conform unor stiri, primii cinci furnizori de astfel de telefoane includ Apple, Oppo, Vivo, Samsung si Xiaomi, in aceasta ordine.

Cu toate acestea, in 2021, statisticile sunt un pic diferite. Compania Apple inca se afla la conducere cu aproximativ 30% din totalul smartphone-urilor 5G livrate in primul trimestru din 2021, dar rivalii sai recupereaza.

Cu toate acestea, important de remarcat e faptul ca, deoarece compania Apple lanseaza noi telefoane de obicei doar o data pe an, faptul ca rivalii recupereaza teren pe piata nu e surprinzator, mai ales ca Samsung Galaxy S21 a fost lansat pe piata abia acum cateva luni in urma.

CITESTE SI:  De ce un restaurant ofera 20% reducere pentru clientii Huawei

Nu suntem siguri daca Apple isi va putea mentine conducerea pana la sfarsitul acestui an, dar e surprinzator faptul ca compania din Cupertino domina aceasta piata desi si-a lansat primele smartphone-uri 5G mai tarziu.