fbpx

Compania care breveteaza un senzor de amprente pe tot ecranul smartphone-ului

Compania care breveteaza un senzor de amprente pe tot ecranul smartphone-ului

De o vreme, senzorul de amprente nu mai trebuie neaparat sa se afle pe exteriorul unui smartphone. Mai nou, acesta poate fi integrat in ecran. Conform unei noi stiri, o anumita companie a brevetat un senzor de amprente care poate ocupa orice parte a displayului, nu doar o parte din display ca pana acum.

Tehnologia senzorilor de amprente a evoluat de-a lungul timpului, pana in punctul in care acestia nu mai trebuie sa existe pe exteriorul dispozitivelor noastre.

CITESTE SI:  iPhone SE 2 - smartphone-ul surprinzator cu pret si specificatii surprinzatoare

Incep sa apara producatori care ii integreaza in ecranele smartphone-urilor, dar doar pe o portiune de ecran. Asta inseamna ca utilizatorii inca trebuie sa foloseasca o anumita parte a ecranului pentru asta.

Cu toate acestea, se pare ca compania Huawei isi imagineaza un viitor in care ecranele smartphone-urilor nu mai trebuie sa rezerve o portiune din display anume pentru scanerul de amprente.

Compania chineza de smartphone-uri a inscris un brevet pentru un senzor de amprente care cuprinde intregul ecran. Asta inseamna ca utilizatorii companiei Huawei pot atinge orice parte a ecranului pentru a se autentifica.

CITESTE SI:  Atat castiga per postare sponsorizata cei mai cunoscuti influenceri TikTok

De asemenea, utilizatorii Huawei pot ascunde unde se afla senzorul, ceea ce ingreuneaza utilizatorilor neautentificati deblocarea dispozitivelor. In plus, utilizatorii Huawei pot pune senzorul pe pictogramele aplicatiilor pentru a securiza deschiderea anumitor aplicatii.

Unele aplicatii deja ofera un nivel suplimentar de securitate, dar aceasta noua caracteristica a companiei chineze Huawei inseamna ca utilizatorii de smartphone-uri pot securiza prin amprente orice aplicatie doresc.

CITESTE SI:  Smartphone-urile care se pot incarca in cinci minute ar putea sosi anul viitor

De asemenea, compania Huawei crede ca, prin limitarea ariei senzorului de amprente pe displayul smartphone-ului, se poate si reduce consumul de energie din acumulatorul smartphone-ului. Acestea fiind spuse, avand in vedere ca acesta este un brevet, nu e clar daca va fi indeplinit vreodata. Oricum ar fi, pare o idee interesanta de la compania Huawei din China.