fbpx

Compania care a detronat Apple pe piata de smartphone-uri

Compania care a detronat Apple pe piata de smartphone-uri

Conform unor noi date, o anumita companie de smartphone-uri a detronat Apple care era pana acum pe locul al doilea in topul furnizorilor de smartphone-uri la nivel global. Si nu, nu e vorba despre Huawei, pentru ca cresterea Huawei a fost afectata de restrictiile comerciale.

Compania Apple din Cupertino, Statele Unite, si-a mentinut in mod constant pozitia in primii cinci furnizori de telefoane din lume, desi pozitia sa a fluctuat de-a lungul anilor.

De fapt, o stire de Canalys a dezvaluit ca, pe baza celor mai recente date, compania Apple din Statele Unite a fost detronata de pe locul al doilea. Locul al doilea ii revine acum companiei Xiaomi din China.

CITESTE SI:  Cine doresc noi fabrici de procesoare in SUA

Conform datelor, Xiaomi din China totalizeaza acum 17% din piata de smartphone-uri din lume, in timp ce procentul pentru Apple e de 14%. Samsung din Coreea de Sud detine inca prima pozitie, cu un procent de 19%.

CITESTE SI:  Ce dispozitive noi urmeaza compania Apple sa lanseze

Dar, pe baza ratei de crestere, nu ar fi surprinzator daca Xiaomi ar detrona in cele din urma si Samsung. Ceilalti furnizori de pe lista sunt Oppo si Vivo cu o cota de piata de 10% fiecare.

Nu e surprinzator faptul ca aceste companii chinezesti de smartphone-uri sunt in top 5. Oppo, Vivo si Xiaomi si-au creat o reputatie pentru producerea de smartphone-uri foarte accesibile, acest lucru sporind vanzarile, mai ales pe pietele emergente in care nu oricine isi poate permite cel mai nou smartphone Samsung sau Apple.

CITESTE SI:  Cum e OnePlus TV anuntat oficial si ce pret are

Pentru o vreme, si Huawei era in top 5 si chiar a depasit Apple. Dar, din cauza restrictiilor comerciale in vigoare, cresterea companiei Huawei din China a fost afectata substantial. Ce parere ai despre faptul ca compania de smartphone-uri Xiaomi a detronat Apple? Crezi ca va detrona si producatorul Samsung din Coreea de Sud?