fbpx

Compania care a depasit Samsung la vanzarile de smartphone-uri

Compania care a depasit Samsung la vanzarile de smartphone-uri

De ani de zile compania Samsung din Coreea de Sud domina vanzarile de smartphone-uri. Avand in vedere ca compania sud-coreeana produce o varietate de telefoane, de la high-end pana la low-end, acest lucru nu e surprinzator.

Cu toate acestea, conform celor mai recente informatii, pentru prima oara din 2016, compania Apple a reusit sa depaseasca Samsung. Asta conform Gartner care sustine ca cresterea Apple fata de anul trecut a ajuns pana la 14,9%, in timp ce vanzarile companiei din Coreea de Sud au scazut cu 11,8% in aceeasi perioada de un an.

CITESTE SI:  Ce conturi de la Nintendo au obtinut atacatorii cibernetici

In anul 2020, vanzarile companiei Apple au crescut cu 3,3%, in timp ce vanzarile Samsung au scazut cu 14,6%. Acest lucru e destul de interesant, avand in vedere ca Apple vinde doar cateva modele de smartphone-uri, in comparatie cu Samsung.

Potrivit lui Anshul Gupta, director senior de cercetare la Gartner, se pare ca 5G-ul a contribuit de fapt la stimularea cererii de smartphone-uri chiar si in timpul crizei economice cauzate de pandemie.

CITESTE SI:  Tara in care Google suspenda lansarea unei platforme de stiri

“Vanzarile sporite de smartphone-uri 5G si de nivel inferior si mediu au minimizat declinul pietei in cel de-al patrulea trimestru al anului 2020. Chiar daca consumatorii sunt inca precauti cu cheltuielile, smartphone-urile 5G si camerele i-au incurajat pe mai multi utilizatori sa cumpere noi telefoane sau sa-si actualizeze telefoanele actuale in trimestrul respectiv”.

Nu e clar daca compania Apple va reusi sa-si mentina avantajul sau daca Samsung va reveni in varful topului vanzarilor. Cu toate acestea, stirile anterioare indica faptul ca unii producatori chinezi de smartphone-uri, cum ar fi Xiaomi sau Oppo, ar putea sa domine piata, acum ca Huawei se afla in declin. Ce parere ai despre faptul ca Apple a depasit compania Samsung la vanzarile de smartphone-uri? Crezi ca Samsung isi va recapata pozitia anterioara detinuta acum de Apple?