fbpx

Compania care a depasit Samsung la smartphone-urile vandute

Compania care a depasit Samsung la smartphone-urile vandute

In ciuda interdictiilor din Statele Unite si a propriilor sale predictii, o anumita companie de smartphone-uri a livrat mai multe smartphone-uri in trimestrul 2 decat orice alta companie, conform companiei de cercetare Canalys. Acea companie l-a detronat pe liderul mondial anterior, lider mondial care a fost chiar compania Samsung.

Vanzarile Huawei au scazut cu doar 5% pana la 55,8 milioane de unitati, comparativ cu scaderea de 30% a Samsung care a ajuns la 53,7 milioane de smartphone-uri livrate.

CITESTE SI:  Sony Xperia E4 promite o durata de viata a bateriei de 2 zile

China a stimulat in principal succesul Huawei. In timp ce vanzarile de smartphone-uri au scazut semnificativ in Statele Unite si in alte parti din cauza coronavirusului Wuhan, in China lucrurile nu au fost la fel de grave.

70% dintre vanzarile Huawei provin din China (in parte din cauza interdictiei din partea SUA), in timp ce Samsung are o cota de piata infima din piata din China.

“Intr-o perioada de provocari economice mondiale fara precedent, am continuat sa crestem si sa continuam pozitia noastra de lider, oferind consumatorilor produse si experiente inovatoare”, a declarat Huawei intr-o declaratie pentru Engadget.

CITESTE SI:  De ce compania de smartphone-uri ZTE si-a suspendat activitatile principale

“Afacerile noastre au demonstrat o rezistenta exceptionala in aceste moment dificile”. Acest producator nu mai poate vinde noi modele de smartphone-uri cu aplicatiile Google preinstalate si cu magazinul Google Play Store preinstalat, din cauza interdictiei guvernului SUA.

Huawei a eludat aceasta interdictie intr-o anumita masura, prin relansarea lui P30 Pro, dar noile modele de smartphone-uri ale sale, cum ar fi Mate 30 Pro, vin fara aplicatiile si serviciile Google.

CITESTE SI:  Aceasta companie ar putea produce smartphone-uri cu un nou tip de aluminiu, unul fara carbon

Totusi, producatorul de telefoane Huawei a reusit sa formeze un nou acord global de licentiere de brevete cu Qualcomm. Acest acord macar asigura Huawei ca poate construi in continuare cipuri pentru smartphone-urile sale – daca poate gasi o companie care sa le produca pentru compania chineza.