fbpx

Compania care a brevetat un smartphone cu module de camera detasabile

Compania care a brevetat un smartphone cu module de camera detasabile

Conform unei noi stiri, o anumita companie de smartphone-uri a brevetat un smartphone care are module de camera detasabile. Astfel, poti captura selfie-uri fara a fi necesar sa privesti catre telefon.

Producatorii de telefoane au incercat sa elimine obiectivii selfie inestetici obisnuiti, plasandu-i sub ecranul touchscreen sau chiar folosind obiectivul principal in calitate de selfie prin flip, dar compania de telefoane Oppo din China are un mijloc mai neobisnuit: modulele de camera detasabile.

CITESTE SI:  Coronavirusul Wuhan. Ce neintelegeri exista intre Google si unele tari

Potrivit publicatiei 91Mobiles, compania de smartphone-uri din China breveteaza un modul de camera detasabil pentru telefoane. Daca doresti sa capturezi un selfie, poti desface modulul din spate si sa-l atintesti catre subiect.

Designul de brevet prezentat are doi obiectivi, precum si optiuni USB-C, NFC, WiFi si Bluetooth. In mod nesurprinzator, un acumulator litiu-ion va mentine alimentata camera detasabila.

CITESTE SI:  VIDEO: Sistemul Duplex al Google le va permite apelatilor sa stie ca vorbesc cu un bot

Nu e clar daca poti combina si asocia modulele de camera, dar acest lucru creste posibilitatea de a actualiza obiectivii telefonului fara a inlocui intregul dispozitiv.

Acesta e doar un brevet, nu ceva ce producatorul de smartphone-uri Oppo va produce cu siguranta. Brevetul nu e o garantie ca Oppo va construi un astfel de telefon.

Compania din China a renuntat la camera pop-up a lui Find X in favoarea unei matrice mai conventionale in telefonul X2 Pro. De asemenea, Oppo tocmai a prezentat un concept de smartphone rulabil, asa ca compania din China nu este straina de lucruri ciudate.

CITESTE SI:  Android Go este o versiune minimalista a sistemului de operare Android pentru dispozitive low-end

N-ar fi exclus ca, in anii urmatori, compania Oppo din China sa lanseze un smartphone cu module de camera detasabile ca in acel brevet. Ce parere ai despre un astfel de brevet de telefon? Crezi ca ar fi viabil?