fbpx

Commodore se intoarce pe piata cu un smartphone

Commodore se intoarce pe piata cu un smartphone

Daca ai crescut in anii ’80 sau esti un pasionat de calculatoare, poate ca esti familiarizat cu brandul Commodore. Practic, aceasta este compania care a contribuit la revolutia PC-urilor, dar in ziua de azi acest brand Commodore este eclipsat de alte branduri de PC-uri, cum ar fi Dell, Lenovo, HP, Acer, ASUS etc.

In mod interesant, se pare ca Commodore a decis sa incerce pe o piata diferita si de atunci si-a facut aparitia cu propriul smartphone.

CITESTE SI:  Facebook este data in judecata pentru colectarea datelor despre istoricul de apeluri

Denumit Commodore PET (dupa numele unuia dintre produsele emblematice ale companiei), acesta este un smartphone care ruleaza sistemul de operare Android ale carui specificatii il fac sa fie probabil cel mai bun smartphone midrange.

Commodore PET va avea un cadru din aluminiu cu un spate din policarbonat care poate fi schimbat. De asemenea, acesta va fi acompaniat de un display full HD de 5,5 inch protejat cu Gorilla Glass 3, un procesor MediaTek tactat la 1,7GHz, o camera principala de 13MP cu o deschidere f/2.0, o camera frontala de 8MP, un acumulator de 3000mAh, suport dual-SIM si conectivitate 4G.

CITESTE SI:  Asus Zenfone 2 Deluxe Special Edition a fost lansat oficial

De asemenea, smartphone-ul va veni preinstalat cu doua emulatoare care ii vor permite smartphone-ului sa ruleze jocuri clasice. Potrivit celor de la WIRED, li s-a spus ca emulatoarele sunt practic versiuni personalizate a emulatorului VICE C64 si a emulatorului Amiga Uae4All2-SDL.

CITESTE SI:  Evolutia iPhone-urilor Apple, din 2007 incoace

Se asteapta ca Commodore PET se va lansa in aceasta saptamana in Europa, modelul cu 2GB de RAM si 16GB de spatiu de stocare fiind la un pret de aproximativ 300 de dolari.

De asemenea, smartphone-ul cu 3GB de RAM si cu 32GB de memorie interna va avea un pret de aproximativ 365 de dolari.