fbpx

Cele doua companii de smartphone-uri care si-au fuzionat diviziile R&D

Cele doua companii de smartphone-uri care si-au fuzionat diviziile R&D

Doua companii de smartphone-uri din China au anuntat oficial ca diviziile lor R&D au fuzionat. Cele doua companii de smartphone-uri din China sustin, chiar si dupa aceasta fuziune, vor ramane independente una de cealalta. Acestea nu sunt chiar straine una de cealalta, de-asta fuziunea nu e foarte surprinzatoare.

Pentru cei care citesc stiri despre smartphone-uri, e posibil ca companiile OnePlus si OPPO le sunt familiare. Ambele sunt din China si se pare ca ambele au anuntat recent ca diviziile lor de cercetare si dezvoltare (R&D) au fuzionat.

CITESTE SI:  Smartphone-ul OnePlus 5 "The Callection" editie limitata a fost anuntat

Asa ca in viitor nu ar trebui sa fie surprinzator daca vor exista functii similare de la ambele branduri de smartphone-uri din China. Potrivit unei declaratii oferite de un purtator de cuvant al OnePlus: “Pentru a maximiza resursele si a pozitiona in continuare OnePlus pe crestere, vom fuziona o parte din diviziile R&D in cadrul OPLUS, investitorul nostru pe termen lung. OnePlus va continua sa functioneze independent si pentru a oferi o experienta uimitoare utilizatorilor OnePlus existenti si viitori”.

CITESTE SI:  China nu primeste Galaxy Note 7 cu 6GB de RAM, la urma urmei

Pentru cei care nu sunt familiarizati, OnePlus si OPPO sunt detinute de aceeasi companie – BBK Electronics – care detine si alte branduri de smartphone-uri chinezesti, cum ar fi Vivo si Realme.

Deci aceasta este mai degraba o chestiune de combinare a resurselor, nu de asimilarea unei companii. OnePlus si OPPO din China vor functiona independent una de cealalta si fiecare isi va oferi propriul brand de smartphone-uri.

CITESTE SI:  Care este prima companie spatiala privata din China care a lansat o racheta

Dar speram ca fuziunea ar putea insemna ca va aparea un nivel de silinta sporit in dezvoltarea de noi caracteristici pentru oricare dintre branduri.

Ce parere ai despre faptul ca diviziile R&D ale companiilor OPPO si OnePlus au fuzionat? Crezi ca acest lucru va avea foarte curand un impact asupra smartphone-urilor celor doua companii?

Facebook