fbpx

Ce telefoane Android ar putea contine malware din fabrica

Ce telefoane Android ar putea contine malware din fabrica

Firma de cercetare Kryptowire din domeniul securitatii a expus din nou activitati posibil rau intentionate pe o parte dintre telefoanele Android. Mai precis, malware direct din fabrica.

In cadrul cercetarilor finantate de Departamentul de Securitate Interna din SUA, firma a descoperit ca unele telefoane Android vin din fabrica cu aplicatii daunatoare (malware).

Exista multe telefoane Android pe piata. Unele sunt ieftine, altele sunt scumpe. De obicei, in cazul telefoanelor Android mai ieftine, trebuie facute anumite compromisuri.

CITESTE SI:  Xiaomi Mi Max s-a lansat, are un display de 6,44 inch

Calitatea constructiei e posibil sa nu fie atat de buna, sau poate ca telefoanele ieftine se bazeaza pe un design de referinta, ceea ce inseamna mai putini bani cheltuiti pentru cercetare si dezvoltare.

Cu toate acestea, e posibil ca sunt facute compromisuri si pe partea de software, conform firmei de securitate Kryptowire. Firma de securitate a descoperit ca aplicatiile care vin din fabrica pe telefoanele Android ieftine vin cu o multime de buguri si vulnerabilitati malware care permit compromiterea dispozitivelor in cauza.

CITESTE SI:  Cum a fost onorat jocul Solitaire din Windows al Microsoft

Desi firma de cercetare in domeniul securitatii nu a mentionat brandurile implicate, aceasta indica faptul ca aceste vulnerabilitati au fost gasite pe telefoanele a cel putin 29 de producatori.

Vorbind pentru CNET, CEO-ul Kryptowire, Angelos Stavrou, a indicat ca compania Google din Statele Unite ar trebui sa fie trasa la raspundere pana la un anumit punct si sa fie mai stricta in ceea ce priveste aplicatiile care sunt folosite pe Android.

CITESTE SI:  Lenovo sustine ca Google Play va sosi in China in 2016

Potrivit lui Stavrou: “Google poate cere o analiza a codului si sa stabileasca faptul ca e responsabilitatea producatorilor sa aiba grija de produsele lor software care intra in ecosistemele Android. Legislatorii si factorii de decizie ar trebui sa solicite companiilor sa raspunda pentru punerea in pericol a securitatii si informatiilor personale ale utilizatorilor finali”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *