fbpx

Ce smartphone 5G important va avea cip MediaTek

Ce smartphone 5G important va avea cip MediaTek

Conform unei noi stiri, un smartphone 5G important integreaza un cip Dimensity 1000C de la compania MediaTek. Si nu e vorba despre un telefon 5G al unei companii din China, sau despre un telefon low-budget.

MediaTek este un producator important de cipuri pentru electronicele de consum, dar in Statele Unite aceste procesoare sunt deseori gasite in boxe inteligente si electrocasnice, adica in dispozitive pentru care specificatiile tehnice nu prea sunt un factor de cumparare.

CITESTE SI:  VIDEO: Microsoft Surface Laptop 2 e oficial - ce autonomie impresionanta are

Cu cipul Dimensity 1000C prezent intr-un smartphone 5G important, LG Velvet, MediaTek revine in industria smartphone-urilor, iar acest lucru ar putea marca inceputul unui rol mai proeminent pe o piata ultra-competitiva si care e acoperita de mass-media.

Acest lucru a fost anuntat atat de producatorul de procesoare, cat si de operatorul de telefonie mobila T-Mobile din SUA. De asemenea, retineti ca MediaTek are deja o cota de piata multumitoare in industria de smartphone-uri, dar in afara SUA.

CITESTE SI:  Laptop Lenovo Yoga C930 cu soundbar - pret si specificatii

Telefonul 5G LG Velvet original este propulsat de un procesor Snapdragon 765G si doar varianta T-Mobile are cipul MediaTek. Inca nu au fost facute teste cu cele doua variante, dar e posibil ca ambele cipuri ofera o experienta de utilizare similara.

MediaTek este o alternativa la compania americana Qualcomm care este lider pe piata Android in SUA, dar si in alte locuri din lume. Compania LG din Coreea de Sud depune eforturi suplimentare pentru a construi practic doua softuri diferite pentru LG Velvet, iar aceasta munca ar putea fi valorificata si de alte smartphone-uri pe masura ce piata 5G se extinde.

CITESTE SI:  Ce pret ar avea noul iPhone de 4,7 inci mai ieftin al Apple

Deci hardware-ul celor doua variante ale smartphone-ului 5G LG Velvet este similar, dar softul si driverele sunt diferite din cauza cipurilor diferite.