fbpx
Ce schepsisuri are utilizarea iPhone-ului drept cheie de securitate

Ce schepsisuri are utilizarea iPhone-ului drept cheie de securitate

Daca esti utilizator de iPhone si doreai sa folosesti acest dispozitiv drept cheie de securitate pentru o logare securizata in conturile online, afla ca acum se poate. Cu toate acestea, exista cateva schepsisuri care ar trebui sa fie stiute.

Utilizarea 2FA (autentificarii cu doi factori) a fost incurajata, deoarece ofera o modalitate mai sigura de logare in conturile online. Cu toate acestea, chiar si asa, 2FA nu este inca complet sigura, avand in vedere ca unele metode care implica trimiterea de coduri prin SMS pot fi de asemenea deturnate, motiv pentru care exista cheile de securitate.

CITESTE SI:  Avantajele reactorului nuclear Hitachi de dimensiune redusa pentru energie electrica

Problema cu acest tip de dispozitive este ca trebuie sa le duci cu tine, ceea ce poate fi destul de deranjant. Vestea buna pentru utilizatorii de iPhone-uri este ca nu va mai trebui sa duca cu ei acele chei de securitate, cel putin daca ei folosesc un cont Google.

CITESTE SI:  Apple a retras tableta iPad mini

Pentru ca iPhone-urile vor putea deveni chei de securitate. Google si-a actualizat recent aplicatia Smart Lock pentru dispozitivele iOS, iar acum utilizatorii de iPhone-uri isi vor putea folosi smartphone-urile Apple drept chei.

Exista totusi niste schepsisuri care trebuie sa fie stiute. Poti folosi iPhone-ul drept cheie numai pentru conturile tale Google si va trebui sa te loghezi in acele conturi numai prin browserul Chrome.

De asemenea, va trebui sa ai Bluetooth-ul activat atat pe iPhone cat si pe PC. Asta inseamna ca, daca doreai un dispozitiv pentru alte conturi online, afla ca nu se poate in acest moment.

CITESTE SI:  Cu ajutorul Continuum vei putea avea o experienta de tip desktop pe smartphone-ul tau Windows 10

Aceasta nu e exact o caracteristica noua, avand in vedere ca anterior Google le-a permis smartphone-urilor Android – care ruleaza de la Android 7.0 in sus – sa fie folosite drept chei de securitate. Acum se pare ca acea caracteristica a ajuns si pe iPhone-uri.