fbpx

Ce roluri are dubla/tripla atingere a spatelui iPhone-ului in iOS 14

Ce roluri are dublatripla atingere a spatelui iPhone-ului in iOS 14

Compania Apple din Statele Unite a dezvaluit recent noul sistem de operare iOS 14. De asemenea, a dezvaluit o parte dintre aceste caracteristici intr-un livestream. Una dintre functiile care nu au fost dezvaluite atunci este dubla/tripla atingere a spatelui iPhone-ului. Aceasta functie are anumite roluri.

Apple a dezvaluit iOS 14. Odata cu cel mai nou update la platforma, Apple a implementat o sumedenie de functii noi pe care le-a prezentat intr-o transmisie livestream.

Desigur, compania nu a reusit sa acopere toate noile caracteristici ale iOS 14 in acel livestream, asa ca nu este o surpriza ca exista caracteristici la care nu ne-am asteptat.

CITESTE SI:  Galaxy Note 7 are cel mai bun display de smartphone pana in prezent

Unele dintre aceste caracteristici care nu au fost anuntate este “dubla atingere” si “tripla atingere” in spatele iPhone-ului pentru a efectua anumite actiuni si a rula anumite aplicatii.

Intr-adevar, se pare ca, cu iOS 14, Apple va implementa o caracteristica care permite utilizatorilor sa atinga spatele iPhone-urilor pentru anumite actiuni.

De exemplu, utilizatorii vor putea sa configureze functia astfel incat, atunci cand efectueaza dubla atingere a spatelui iPhone-ului, sa se lanseze asistentul virtual Siri al Apple sau App Switcher.

CITESTE SI:  Ce pret are primul smartphone 5G al Nokia

De asemenea, utilizatorii mai pot folosi tripla atingere a spatelui iPhone-ului pentru a realiza o captura de ecran pe iPhone, pentru a rula o scurtatura Siri si asa mai departe.

Acestea sunt de fapt concepute drept caracteristici de accesibilitate in iOS 14, dar ne imaginam ca vor fi utile pentru oricine doreste noi moduri in care sa-si foloseasca dispozitivele.

CITESTE SI:  Ce smartphone ar putea detecta daca ai avut un accident auto

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca, in iteratia actuala, pare sa existe o intarziere la dubla/tripla atingere a spatelui iPhone-ului. Nu e clar daca acest lucru se datoreaza faptului ca functia de dubla/tripla atingere a spatelui din iOS 14 nu a fost inca optimizata corespunzator de Apple, sau daca este o modalitate de-a Apple de a preveni ca utilizatorii sa execute comenzi in mod accidental.