fbpx
Ce procent dintre proprietarii de iPhone-uri isi pastreaza vechile iPhone-uri dupa ce cumpara unul nou

Ce procent dintre proprietarii de iPhone-uri isi pastreaza vechile iPhone-uri dupa ce cumpara unul nou

Un nou sondaj a dezvaluit la ce anume isi folosesc proprietarii de telefoane Android si iPhone vechile telefoane, dupa ce cumpara un nou smartphone. Adica ce procent dintre ei aleg sa le pastreze, sa le vanda sau sa le ofere ca troc.

Atunci cand te gandesti daca sa-ti cumperi sau nu un telefon nou, poate te gandesti la cel vechi. Cum ar fi la posibilele lui intrebuintari. O abordare practica ar fi sa-l oferi la schimb (troc) sau sa-l vinzi, ceea ce poate amortiza costurile noului smartphone.

CITESTE SI:  Ce rival al Google Street View cumpara Facebook

Potrivit unui sondaj recent al Consumer Intelligence Research Partners, se pare ca proprietarii de iPhone-uri sunt mai predispusi vanzare si troc decat proprietarii de smartphone-uri Android.

Conform rezultatelor sondajului, s-a constatat ca peste 35% dintre proprietarii de iPhone-uri care au cumparat un iPhone nou sau SH in ultimele 12 luni fie au vandut, fie au oferit la schimb prin troc vechiul telefon Apple.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Microsoft le va reaminti utilizatorilor sa-si actualizeze sistemul de operare Windows 10

De asemenea, s-a constatat ca trocul a fost mai raspandit decat vanzarea, cu procente de 30% si respectiv 5%. Cat despre proprietarii Android, s-a descoperit ca aproximativ 5% dintre cei care au renuntat la vechile telefoane Android au ales sa le vanda, in timp ce doar 10% au optat pentru troc.

De asemenea, s-a constatat ca aproape jumatate dintre dispozitivele Android tind sa fie pastrate, in timp ce iPhone-urile sunt pastrate in proportie de 29%.

CITESTE SI:  Sase servicii de informatii americane spun sa nu cumparam telefoane Huawei si ZTE

E un lucru de actualitate faptul ca iPhone-urile tind sa-si mentina preturile pentru o perioada de timp mai lunga decat telefoanele Android, deci e posibil ca acesta e motivul pentru care proprietarii de iPhone-uri sunt mai dispusi sa-si vanda smartphone-urile Apple. Dar ce crezi tu despre asta? Esti proprietar de Android sau de smartphone Apple? Tinzi sa-ti pastrezi, vinzi sau sa-ti oferi ca troc vechile telefoane?