fbpx
Ce performanta uimitoare va avea cipul A14 al iPhone 12, spun surse

Ce performanta uimitoare va avea cipul A14 al iPhone 12, spun surse

Probabil ca pana in septembrie nu vom auzi nimic de la Apple despre cipul A14 pentru iPhone-urile din acest an, cand compania din Cupertino va dezvalui iPhone 12.

Este nevoie de ani de zile pentru a proiecta aceste procesoare si luni de zile pentru a pregati productia. E posibil ca productia cipului A14 a inceput. Conform unora, performanta acestuia va fi uimitoare.

Cu iPhone 12 din 2020, se crede ca compania Apple din Statele Unite va folosi cipul A14. De fiecare data cand Apple lanseaza un nou procesor mobil, acesta e din ce in ce mai performant si mai eficient energetic decat predecesorul sau.

CITESTE SI:  VIDEO: Noul laptop MacBook Air al Apple poate ceva ce poate si MacBook Pro

Cu toate acestea, cu A14, Apple ar putea duce lucrurile la un nivel cu totul nou, conform unei stiri de Macworld. Conform publicatiei Macworld, se crede in mare masura ca TSMC (producatorul de cipuri al Apple) va construi A14 pe procesul de 5nm, pe cand A13 folosea procesul de 7nm.

Se crede ca folosirea procesului de 5nm va permite cipului lui iPhone 12 sa fie mult mai performant. Intr-atat incat ar putea ajunge la performanta procesoarelor desktop sau chiar a lui MacBook Pro de 15 inci.

CITESTE SI:  Cand vor fi gata procesoarele Cannon Lake pe 10nm ale Intel

Publicatia prevede ca A14 din iPhone 12 ar putea atinge o performanta single-core intre 1500 si 1600 de puncte si o performanta multi-core de 4500-5000 de puncte. Desigur, nu exista nicio garantie.

Insa, pe baza tendintelor, se crede ca ar trebui sa ne asteptam la neasteptat. Este interesant faptul ca se indica faptul ca cipul din iPhone 12 ar putea fi la fel de puternic precum laptopul MacBook Pro de 15 inci.

CITESTE SI:  MediaTek Helio X20 atinge scoruri record pe GeekBench

Acest lucru se datoreaza faptului ca au circulat zvonuri conform carora compania Apple din Cupertino ar putea lua in considerare trecerea la cipuri bazate pe ARM pentru viitoarele MacBook-uri. Deci daca A14 din Apple iPhone 12 e la fel de performant pe cat se indica, ne putem declara impresionati.