fbpx

Ce nou procesor ofera 5G smartphone-urilor midrange

Ce nou procesor ofera 5G smartphone-urilor midrange

O anumita companie a dezvaluit un nou procesor mobil care poate oferi conectivitate 5G pentru smartphone-urile midrange. De fapt, acel procesor nou tocmai a aparut pe un smartphone midrange care are un pret de pornire de 280 de dolari. Asadar, conexiunea 5G nu mai este rezervata doar smartphone-urilor care sunt scumpe.

Samsung a dezvaluit noul procesor Exynos 880 care se adreseaza telefoanelor midrange si care are o parte din performanta procesorului Exynos 980 anuntat anul trecut.

Construit folosind procesul FinFET de 8nm al Samsung, noul procesor Exynos 880 are un modem 5G identic capabil de download de 2,55Gbps si de upload de 1,28Gbps. De asemenea, vine cu tehnologie care poate fuziona retelele 5G cu cele 4G pentru o obtine un download de 3,55Gbps.

CITESTE SI:  Ce specificatii ar avea primul smartphone de varf Motorola de ani de zile

Samsung Exynos 880 dispune de doua nuclee ARM Cortex A76 tactate de 2GHz si 6 nuclee ARM Cortex A55 tactate de 1,8GHz. GPU-ul ARM Mali-G76 MP5 – care accepta ecrane Full HD+ si refresh bun pentru jocuri (pe langa functii AI) – este de asemenea identic cu cel gasit pe procesorul de anul trecut al Samsung.

CITESTE SI:  Preturile pentru camionul electric Semi al Tesla au fost anuntate

De asemenea, Samsung Exynos 880 accepta RAM LPDDR4X si stocare UFS 2.1. Principala diferenta pare sa fie la camera. In timp ce cipul de anul trecut accepta o camera principala de pana la 108MP, Samsung Exynos 880 este limitat la o camera de doar 64MP, sau la o camera duala de 20MP.

Inregistrarea video 4K este acceptata cu pana la 30 de cadre pe secunda, cu codecuri H.265, H.264 si VP9. Deja au aparut smartphone-uri midrange cu acest cip care vine cu 5G. Vivo tocmai a dezvaluit in Asia smartphone-ul midrange Y70 cu noul procesor Exynos 880 cu 5G al Samsung.

CITESTE SI:  Inteligenta artificiala poate transforma picturi in fotografii

Acest nou smartphone midrange vine cu o camera principala de 48MP, o camera ultrawide de 8MP si cu un senzor de adancime de 2MP. De asemenea, Vivo se mandreste ca smartphone-ul nou midrange cu pret de 280 de dolari are conectivitate 5G, desigur, pe langa o performanta excelenta in gaming.