fbpx

Ce modem 5G integreaza smartphone-ul iPhone 12 al Apple

Ce modem 5G integreaza smartphone-ul iPhone 12 al Apple

Un clip video cu demontarea smartphone-ului iPhone 12 al companiei Apple din Statele Unite a dezvaluit ce modem 5G integreaza iPhone 12. Nu e unul dintre cele mai noi modemuri 5G si nici unul dintre cele mai eficiente din punct de vedere energetic.

S-a speculat ca unul dintre motivele pentru care companiile Apple si Qualcomm si-au solutionat procesul in care erau implicate este faptul ca Apple avea nevoie de Qualcomm pentru tehnologia sa de modemuri 5G pentru smartphone-uri. S-a dovedit ca acesta e motivul.

CITESTE SI:  Cate descarcari a generat jocul "Call of Duty: Mobile", fata de Fortnite si PUBG Mobile, in prima saptamana

Conform unui clip video cu demontarea smartphone-ului iPhone 12 publicat pe Weibo, s-a confirmat ca Apple foloseste modemul Snapdragon X55 de la Qualcomm pentru telefoanele sale iPhone 12 5G.

Ceea ce este interesant e ca Snapdragon X55 e de fapt un model mai vechi. Qualcomm a lansat X60 mai devreme in acest an, iar acesta ar trebui sa fie mai eficient din punct de vedere energetic decat Snapdragon X55 datorita faptului ca a fost construit folosind procesul de 5nm, comparativ cu procesul de 7nm folosit de Snapdragon X55.

CITESTE SI:  Cate decese au avut loc pentru selfie-ul perfect in lume

Diferenta de eficienta energetica a fost verificata practic. Conform unui test recent de autonomie realizat de Tom’s Guide, s-a constatat ca utilizarea 5G pe iPhone 12 reduce autonomia smartphone-ului cu doua ore in comparatie cu utilizarea 4G LTE.

Cu toate acestea, dupa cum remarca MacRumors, este posibil ca dezvoltarea lui iPhone 12 era prea inaintata pentru ca Apple sa mai poata integra X60. Dar se speculeaza ca smartphone-urile Apple din 2021 vor folosi modemul 5G Snapdragon X60.

CITESTE SI:  Numarul urias de instalari al acestor aplicatii daunatoare de pe Google Play Store

Acestea fiind spuse, aceasta dependenta de Qualcomm poate fi temporara. In 2019, compania din Cupertino a confirmat ca a cumparat businessul Intel de modemuri pentru smartphone-uri pentru 1 miliard de dolari.

Se crede ca aceasta achizitie ar putea accelera proiectul companiei Apple de a-si crea propriile modemuri 5G care vor debuta in viitoarele smartphone-uri ale sale, desi nu e sigur cand se va intampla acest lucru.