fbpx

Ce incearca Google sa obtina de la Samsung

Ce incearca Google sa obtina de la Samsung

Companii precum Samsung se bazeaza pe sistemul de operare Android al Google pentru smartphone-urile lor. Cu toate acestea, avand in vedere ca o multime de smartphone-uri Android tind astfel sa fie similare in ceea ce priveste hardware-ul si software-ul, producatorii de smartphone-uri Android incearca sa se diferentieze oferind propriile lor servicii software.

De exemplu, compania sud-coreeana are propria sa alternativa la magazinul de aplicatii Google Play Store si la asistentul virtual Google Assistant. Cu toate acestea, se pare ca compania americana nu doreste sa asta.

CITESTE SI:  Lumia 550 este un smartphone Windows 10 Mobile accesibil

Conform unei stiri de Bloomberg, Google si Samsung se afla in discutii pentru un acord care ar oferi serviciilor companiei Google si mai multa influenta pe telefoanele companiei sud-coreene Samsung, cum ar fi promovarea utilizarii Google Assistant in detrimentul lui Bixby.

Intr-o declaratie pe care compania din Statele Unite a lansat-o: “La fel ca toti producatorii de smartphone-uri Android, Samsung e liber sa-si creeze propriul magazin de aplicatii si propriul asistent virtual. Aceasta e una dintre caracteristicile deosebite ale platformei Android. Acestea sunt unele dintre aspectele grozave ale platformei Android. Si desi discutam in mod regulat cu partenerii despre modalitati de imbunatatire a experientei utilizatorului, nu avem de gand sa schimbam asta (libertatea)”.

CITESTE SI:  Numarul urias in care s-a vandut Samsung Galaxy Fold
CITESTE SI:  Wickedleak Wammy Titan 4 - smartphone cu acumulator de 5330mAh

Aceasta nu e prima data cand compania americana si cea sud-coreeana au discutat despre astfel de schimbari. Cu cativa ani in urma, Samsung a acceptat sa reduca unele dintre personalizarile din interfata sa TouchWiz pentru smartphone-uri.

Acest lucru a determinat compania Samsung din Coreea de Sud sa creeze interfata One, o interfata minimala care ofera utilizatorilor de smartphone-uri o experienta mai pura si nu atat de incarcata.