fbpx

Ce functie neobisnuita ar putea introduce Apple in iOS 14

Ce functie neobisnuita ar putea introduce Apple in iOS 14

Unul dintre lucrurile pe care compania Apple din Statele Unite pune accent si il promoveaza este angajamentul companiei fata de confidentialitatea utilizatorului. Motiv pentru care trebuie sa ne intrebam cat de real este un zvon recent si ciudat despre o presupusa noua functie a sistemului de operare iOS 14 al Apple.

Acest zvon – care vine de la IT Home – sustine ca una dintre functiile lui iOS 14 este abilitatea de a inregistra apelurile telefonice.

CITESTE SI:  Compania care isi alimenteaza centrele de date cu celule de hidrogen

Pentru cei nefamiliarizati, inregistrarea apelurilor poate fi legala sau ilegala in functie de tara in care te afli. De asemenea, unele state din SUA au o cerinta legala care impune ca e legal sa se inregistreze un apel telefonic atata timp cat unul dintre participantii la apel consimte si este de acord cu asta.

Alte state au o cerinta in care ambele parti trebuie sa-si ofere consimtamantul in mod explicit pentru a li se inregistra apelul telefonic. Dupa cum subliniaza Cult of Mac, tari precum Australia si India au interzis complet functia de inregistrare a apelurilor.

CITESTE SI:  De ce jocurile Apple Arcade nu ruleaza bine la rezolutie 4K

Presupusa functie neobisnuita din iOS 14 va permite utilizatorilor companiei Apple sa inregistreze atat apelurile obisnuite, cat si pe cele FaceTime, doar ca se va oferi o instiintare conform careia utilizatorii iOS 14 vor trebui sa obtina consimtamantul mai intai.

Cu toate acestea, aceasta este mai degraba o instiintare decat o cerinta tehnica iOS 14 de la Apple. Cum am mentionat, Apple se pretinde o companie axata pe confidentialitate, asa ca din acest motiv e neobisnuit ca ar lansa o functie care poate fi o invadare a vietii private.

CITESTE SI:  Facebook reaminteste utilizatorilor ca si alte companii le valorifica datele

Tratati aceste informatii cu o doza de precautie pentru moment, sa speram ca zvonul despre Apple nu are o baza reala. Ce parere ai despre asta? Crezi ca compania Apple din Statele Unite pregateste o astfel de functie neobisnuita pentru iOS 14?