fbpx

Ce fel de plastic foloseste Google pentru carcasele smartphone-ului Pixel 4a

Ce fel de plastic foloseste Google pentru carcasele smartphone-ului Pixel 4a

Compania Google din Statele Unite lanseaza noul smartphone Pixel 4a. Pana aici nu e nimic neobisnuit. Ceea ce e neobisnuit este ce fel de plastic a folosit compania Google pentru a crea carcase pentru smartphone-ul Pixel 4a.

Pe langa lansarea smartphone-ului Pixel 4a, compania Google din Statele Unite a dezvaluit si noi carcase de smartphone. Acest lucru nu e prea surprinzator, avand in vedere ca noile smartphone-uri vin de obicei la pachet cu diverse carcase.

CITESTE SI:  Cel mai nou tweet al Huawei indica faptul ca ar putea lansa un produs cu inteligenta artificiala

Dar te-ar putea surprinde din ce au fost create aceste carcase ale companiei Google din Statele Unite: sticle din plastic reciclate.

Plasticul, in special plasticul de unica folosinta, a devenit o ingrijorare de mediu, motiv pentru care Google a decis sa foloseasca o parte din acel plastic si sa-l transforme in ceva ce va rezista mai ceva decat o sticla.

Carcasele Pixel 4a sunt realizate din plastic reciclat in proportie de 70%, iar doua sticle sunt suficiente pentru a crea 5 carcase de smartphone Pixel 4a.

CITESTE SI:  Pentru ce anume Microsoft si Google au format un parteneriat

Potrivit lui Miguel Harry, designerul principal, exista un motiv pentru acest design. “Am dorit sa oferim un sentiment de confortabil. La fel ca un produs lucrat manual care e imperfect, chiar daca este in mod evident produs de un aparat”.

Acestea fiind spuse, compania Google din SUA nu este singura companie de tehnologie care doreste sa-si reduca amprenta asupra mediului. Compania Apple s-a mandrit cu faptul ca produsele sale incearca sa includa numai material reciclabil.

CITESTE SI:  Cum este TV-ul 8K QLED Samsung Q900FN

Chiar si operatiunile companiei Apple sunt relativ ecologice si incearca sa foloseasca surse de energie regenerabila, cum ar fi energia solara. Ce parere ai despre aceasta utilizare a sticlelor din plastic de catre Google pentru Pixel 4a? Crezi ca asa ar trebui sa fie create toate carcasele de smartphone?