fbpx

Ce fel de aplicatii obliga Rusia compania Apple sa ofere pe iPhone-urile vandute in tara

Ce fel de aplicatii obliga Rusia compania Apple sa ofere pe iPhone-urile vandute in tara

iPhone-urile de la Apple cumparate in Rusia vor afisa de acum inainte o lista cu  anumite aplicatii la prima pornire, datorita unei noi legi care intra in vigoare astazi, relateaza MacRumors.

Acest lucru apartine de procesul de configurare a iPhone-ului Apple si apare dupa ce utilizatorul a selectat alte optiuni care sa permita servicii de localizare sau de analiza a aplicatiilor.

“In conformitate cu legislatia din Rusia, puteti vizualiza serviciile rusesti disponibile pentru descarcare”, se va afisa pe iPhone-urile de la Apple in acea tara, inainte de a aparea o lista de aplicatii.

CITESTE SI:  Ce amenda risca cei din SUA daca distribuie meme-uri

Acele aplicatii rusesti obligatorii pe iPhone-uri includ Yandex, un serviciu de e-mail de la mail.ru, un serviciu de streaming video live pe nume OK Live si reteaua sociala VK din Rusia. O pictograma “Get” apare langa fiecare aplicatie, oferind utilizatorilor posibilitatea de a o instala.

CITESTE SI:  Viitorul iPhone Apple care va fi mai gros decat cele precedente

Aceasta initiativa pentru iPhone-uri e un raspuns la o lege din Rusia care a fost initial adoptata in 2019 si care obliga producatorii sa preinstaleze servicii rusesti pe dispozitivele vandute in acea tara.

Aceste dispozitive includ smartphone-urile, tabletele, smart TV-urile, laptopurile si PC-urile desktop. Potrivit Reuters, legea e legata de o incercare mai larga a Moscovei de a reduce dependenta de companiile straine, dar si de a-si spori controlul asupra internetului.

CITESTE SI:  De ce veniturile Facebook s-ar putea reduce cu 50%

Luna trecuta, Apple a fost de acord sa ofere utilizatorilor de iPhone-uri optiunea de a instala aplicatii din Rusia. Este o concesie notabila de la Apple, companie care mentine de obicei un control sporit asupra procesului de configurare a dispozitivelor sale.

Cu toate acestea, Apple a fost dispusa sa se conformeze legilor locale din Rusia si in trecut, inclusiv pentru a prezenta Crimeea in calitate de teritoriu rusesc.