fbpx

Ce alte aplicatii acceseaza clipboard-ul pe iPhone-urile companiei Apple

Ce alte aplicatii acceseaza clipboard-ul pe iPhone-urile companiei Apple

Acum ceva timp, s-a dezvaluit ca aplicatia TikTok accesa frecvent clipboard-ul utilizatorilor de iPhone-uri. Descoperirea a avut loc datorita unei functii noi in iOS 14 care ii anunta pe utilizatori de fiecare data cand o aplicatie acceseaza clipboard-ul iPhone-ului lor.

Acum, dupa investigatii suplimentare, s-a descoperit ca TikTok nu e singura aplicatie care se foloseste de aceasta practica. Vorbind pentru ArsTechnica, cercetatorii Talal Haj Bakry si Tommy Mysk au dezvaluit ca TikTok nu e singura aplicatie care acceseaza clipboard-ul pe iPhone-uri si ca exista de fapt peste 50 de softuri iOS populare care se folosesc de aceasta practica.

CITESTE SI:  VIDEO: Google Pixel si Samsung Galaxy S7 Edge intr-un test de viteza

Printre aceste softuri pentru iPhone-uri se numara Wall Street Journal, New York Times si Fox News, dar si jocuri precum Fruit Ninja si PUBG Mobile. De asemenea, si unele de social media, cum ar fi Viber si Weibo.

Potrivit lui Mysk: “Este foarte primejdios. Aceste softuri citesc clipboard-ul si nu exista niciun motiv pentru asta. O aplicatie care nu are un camp de text pentru a introduce text nu are motive sa citeasca textul din memorie”.

CITESTE SI:  Se vehiculeaza doua smartphone-uri Nokia Android pentru piata chineza

Nu e clar de ce aceste aplicatii incearca sa acceseze clipboard-ul pe iPhone-urile companiei Apple din Statele Unite. Cu toate acestea, in ceea ce priveste TikTok, compania a justificat actiunea declarand ca a fost pentru a preveni spamul, iar ulterior a dezvaluit ca va elimina aceasta caracteristica.

CITESTE SI:  Windows 10 Mobile nu va profita la maxim de camera lui Lumia 1020

Ne imaginam ca, in general, aceste softuri mobile nu va acceseaza clipboard-ul de pe iPhone-uri din motive rau intentionate. Dar, dupa cum subliniaza Mysk, nu exista motive pentru care acestea ar trebui sa-l acceseze.

Ce parere ai despre asta? Te deranjeaza sau nu te deranjeaza aplicatiile care acceseaza clipboard-ul de pe iPhone-uri? Crezi ca macar unele dintre aceste softuri mobile iOS vor renunta la aceasta practica?