fbpx
Ce alt compromis pot avea smartphone-urile Android ieftine

Ce alt compromis pot avea smartphone-urile Android ieftine

Smartphone-urile Android foarte ieftine pot avea si alte compromisuri in afara de specificatiile modeste si materialele de calitate indoielnica. Dupa cum au aflat unii utilizatori din Africa, continent in care oamenii in general nu-si permit telefoane scumpe.

Exista o multime de tari in lume in care grosul populatiei n-ar fi dispusa sa plateasca 1000 de dolari pentru un smartphone Android. Acesta e motivul pentru care exista companii care produc pur si simplu smartphone-uri Android ieftine pentru a le vinde oamenilor cumpatati cu bugetul.

CITESTE SI:  Ce procent dintre proprietarii de iPhone-uri isi pastreaza vechile iPhone-uri dupa ce cumpara unul nou

Evident, exista compromisuri atunci cand produci un smartphone ieftin, cum ar fi faptul ca se folosesc materiale mai putin premium si specificatii mai modeste.

Din pacate, se pare ca in unele cazuri exista si compromisuri in ceea ce priveste securitatea. Conform unei stiri de BuzzFeed News, se pare ca exista smartphone-uri Android chinezesti ieftine care sunt vandute in regiuni precum Africa.

CITESTE SI:  De ce Rusia interzice vanzarea de dispozitive fara aplicatii rusesti

S-a descoperit ca aceste telefoane Android ieftine vin preinstalate cu programe care fura bani. Conform unui client care a vorbit pentru BuzzFeed, dupa ce a cumparat smartphone-ul Android in cauza, a observat anunturi pop-up care ii intrerupeau apelurile telefonice si chaturile si care ii consumau datele.

De asemenea, i-au aparut mesaje cu privire la plata unor abonamente la care nu s-a abonat niciodata. O investigatie ulterioara facuta de Secure-D a constatat ca acele programe au venit preinstalate de compania producatoare, ceea ce inseamna ca nu a fost vina utilizatorului.

CITESTE SI:  Care ar putea fi primul smartwatch care va veni cu Bixby al Samsung

Nu e clar daca acest lucru a fost intentionat sau daca calculatoarele producatorului de telefoane ieftine erau infectate. Asadar, data viitoare cand te gandesti sa cumperi un smartphone Android ieftin, cel mai bine ar fi sa te gandesti ca s-ar putea sa nu fie sigur. Ce parere ai despre asta?