fbpx

Cat degradeaza acumulatorul incarcarea rapida a Oppo, conform unor cercetatori

Cat degradeaza acumulatorul incarcarea rapida a Oppo, conform unor cercetatori

E clar ca incarcarea rapida degradeaza mai devreme acumulatorul smartphone-ului, dar nu era clar in ce masura. Totusi, niste cercetatori italieni au venit cu niste constatari, dupa ce au testat incarcarea rapida wireless a companiei Oppo din China.

Tehnologia de incarcare rapida a devenit ceva obisnuit pentru smartphone-urile din ziua de azi, iar compania Qualcomm a anuntat recent Quick Charge 5.0.

Cu toate acestea, asa cum este cazul cu aceasta tehnologie, aceasta poate avea un impact asupra starii acumulatorului. Se pare ca tehnologia companiei Oppo degradeaza acumulatorii smartphone-uri mai devreme decat pretind cei de la Oppo, conform cercetatorilor.

CITESTE SI:  Lenovo Vibe Z3 Pro pregatit pentru MWC: display QHD de 5,5 inch si procesor Snapdragon 810

Compania de smartphone-uri Oppo si-a prezentat recent tehnologia de incarcare rapida de 125W cu fir si tehnologia wireless de 65W. Suna interesant pe hartie, dar, conform unui grup de cercetatori italieni, acestia au testat incarcarea rapida wireless a Oppo si au constatat ca, dupa 255 de incarcari la 65W, capacitatea acumulatorului a scazut la 85%.

CITESTE SI:  LG anunta 4 noi smartphone-uri midrange

Compania Oppo din China a sustinut anterior ca, cu tehnologia sa, ar fi nevoie de 800 de alimentari pentru ca capacitatea sa scada la 80%. Presupunand ca iti incarci smartphone-ul in medie o data pe zi, asta inseamna ca ar fi nevoie de circa doi ani pentru a ajunge la 800 de alimentari.

Cu toate acestea, daca e adevarat ca capacitatea acumulatorului smartphone-ului scade la 85% dupa 255 de alimentari, asta inseamna ca acumulatorul isi va pierde 15% din capacitate dupa circa un an, ceea ce nu e chiar in regula.

CITESTE SI:  Evolutia iPhone-urilor Apple, din 2007 incoace

Nu e clar cat de exacte sunt aceste teste ale cercetatorilor, asa ca ar trebui sa le tratezi cu o doza de precautie pentru moment. Cu toate acestea, incarcarea rapida pare a avea un impact asupra starii generale a acumulatorului, asa ca acest lucru ar trebui sa fie avut in vedere de utilizatorii de smartphone-uri Oppo.