fbpx

Cat de rezistente sunt noile smartphone-uri iPhone 12 ale Apple (drop test)

Cat de rezistente sunt noile smartphone-uri iPhone 12 ale Apple (drop test)

Cei de la EverythingApplePro s-au gandit sa testeze rezistenta smartphone-urilor iPhone 12 ale Apple din acest an printr-un drop test. Noile telefoane vin cu un invelis care se numeste Ceramic Shield si despre care Apple sustine ca e mai rezistent.

Impreuna cu noile smartphone-uri, compania Apple din SUA a prezentat si Ceramic Shield care este un nou tip de invelis despre care se spune ca este de 4 ori mai rezistent decat predecesoarele.

Ca sa nu fii nevoit tu insuti sa testezi pe smartphone-ul tau daca aceasta afirmatie este adevarata, cei de la EverythingApplePro au decis sa testeze ei asta intr-un drop test.

CITESTE SI:  La ce pret poate fi cumparat incarcatorul wireless MagSafe Duo al Apple

Aceste drop teste nu prea pot fi considerate stiintifice, deoarece exista o multime de scenarii diferite in care ne putem scapa pe jos smartphone-ul, dar ar trebui sa ne ofere o idee cu privire la rezistenta noilor smartphone-uri.

In acest drop test, Apple iPhone 12 a fost inferior lui 12 Pro. Asta pentru ca 12 Pro foloseste otel inoxidabil pentru banda din jurul sau, in timp ce iPhone 12 foloseste aluminiu care este mai maleabil si mai putin rezistent.

CITESTE SI:  De ce telefonul RED Hydrogen One are un procesor de anul trecut

Drept urmare, in timpul  testului, iPhone 12 a fost mai afectat. In ceea ce priveste ecranul – despre care Apple sustine ca este mai rezistent – si acest lucru pare corect.

Cei de la EverythingApplePro sustin ca seria iPhone 11 e esuat in timpul drop testului pe ecran in timpul testarii, in timp ce iPhone 12 nu. Cu toate acestea, s-a observat la smartphone-ul Apple din acest an ca avea pe ecran pixeli morti.

CITESTE SI:  De ce Apple ar putea plati 1 miliard de dolari

Desi sticla rezistenta nu s-a fisurat in drop test, componentele interne pareau afectate. Acestea fiind spuse, ne indoim ca majoritatea isi vor scapa pe jos smartphone-urile iPhone 12 ale companiei Apple de la astfel de inaltimi, dar e indicat sa cumperi o carcasa pentru orice eventualitate.