fbpx
Care e conditia ca incarcatorul wireless MagSafe sa incarce iPhone-urile vechi la 15W

Care e conditia ca incarcatorul wireless MagSafe sa incarce iPhone-urile vechi la 15W

Exista confuzie in privinta noului incarcator wireless MagSafe de la Apple. Compania Apple din Statele Unite sustine ca acest incarcator wireless le permite utilizatorilor sa incarce noul iPhone 12 cu pana la 15W, dublu comparativ cu incarcarea fara fir obisnuita de pe iPhone-urile actuale.

Cu toate acestea, testele recente au descoperit ca utilizarea noului incarcator wireless cu un iPhone Apple mai vechi poate duce la o incarcare de doar 2W.

Se pare ca va trebui sa cumperi accesorii suplimentare pentru ca incarcatorul wireless MagSafe sa incarce iPhone-ul tau vechi la capacitate maxima. Potrivit YouTuber-ului Aaron Zollo de la Zollotech, el a efectuat anumite teste si a descoperit ca, pentru ca MagSafe sa incarce la capacitate de 15W, va trebui sa cumperi un adaptor de 20W (care trebuie sa fie conectat la incarcatorul wireless), unul pe care Apple il va vinde separat.

CITESTE SI:  In cat timp a reusit FBI sa deblocheze un iPhone 11 cu parola setata

Apple nu a mai inclus adaptoare pentru smartphone-urile iPhone 12 din acest an, invocand motive ce tin de mediu. Asa ca, pentru a folosi la maxim MagSafe, va trebui sa mai scoti din buzunar 19 dolari pentru a cumpara adaptorul de 20W.

CITESTE SI:  Apple foloseste drone pentru a imbunatati aplicatia Apple Maps

In mod ciudat, acest lucru functioneaza numai cu incarcatorul de 20W pe care il produce Apple. Zollo a testat MagSafe cu alte adaptoare Apple, inclusiv cel de 96W care vine cu MacBook Pro si a constatat ca incarca cu doar 10W cu MagSafe. De asemenea, el a testat si adaptoare terte (ale altor companii), cum ar fi unul de 65W si a obtinut pe iPhone-urile vechi doar 8-9W.

CITESTE SI:  iPhone 11 Pro VS o camera Leica de 20.000 de dolari. Care e mai rentabil

E posibil ca aceasta e o caracteristica de siguranta pentru a preveni supraincalzirea. Dar e ceva destul de ciudat si un lucru pe care ar trebui sa-l ai in vedere daca intentionezi sa cumperi incarcatorul wireless MagSafe pentru un iPhone mai vechi.