fbpx
Cand vor aparea iPhone-urile Apple cu cip pe 2nm

Cand vor aparea iPhone-urile Apple cu cip pe 2nm

O noua stire de Nikkei a dezvaluit cand anume vor aparea iPhone-urile cu cip pe 2nm. Cipurile pentru acele iPhone-uri ale companiei Apple din Statele Unite vor fi produse de compania TSMC din Taiwan. Procesul de 2nm va spori performanta si eficienta energetica.

Cipurile actuale din gama A ale companiei din Statele Unite sunt construite pe procesul de 5nm, dar lucrurile s-ar putea imbunatati drastic in 2024, deoarece companiei TSMC din Taiwan i s-a permis sa construiasca o noua fabrica care e dedicata producerii de cipuri pe 2nm.

CITESTE SI:  Pentru asta vrea Tim Cook sa fie cunoscuta Apple

Avand in vedere ca compania din Cupertino, Statele Unite, e unul dintre principalii clienti ai TSMC, nu exista nicio indoiala ca si Apple va beneficia de pe urma acelei fabrici. Asta conform unei stiri de Nikkei.

Conform stirii, compania TSMC din Taiwan va instala si testa echipamentul in 2023, dupa care productia va fi aprobata. Presupunand ca nu vor aparea obstacole, fabrica companiei din Taiwan va fi amenajata la timp pentru smartphone-urile Apple din 2024 care s-ar putea numi iPhone 16.

CITESTE SI:  De ce Apple ar putea lansa un iPhone 5G abia in 2021

Pentru majoritatea utilizatorilor finali, acest lucru ar putea parea neimportant, dar exista beneficii asupra performantei iPhone-urilor cu procesul de 2nm.

Asta pentru ca procesul de 2nm va duce la crearea unor cipuri mai eficiente. Acest lucru ar putea creste performanta si autonomia iPhone-urilor companiei Apple din Cupertino, Statele Unite. E ceva fabulos.

CITESTE SI:  Noul design al lui Mac mini de noua generatie al Apple

Vor aparea iPhone-uri mai performante, mai eficiente energetic si care vor genera mai putina caldura. Ce parere ai despre asta? Esti entuziasmat cu privire la smartphone-urile Apple cu cip pe 2nm care vor fi lansate de compania Apple din Statele Unite in 2024? Crezi ca vor fi mai scumpe?