fbpx

Brandul de smartphone-uri cu cea mai rapida crestere in China

Brandul de smartphone-uri cu cea mai rapida crestere in China

Un anumit brand a devenit brandul de smartphone-uri cu cea mai rapida crestere pe piata din China, desi inca nu a lansat niciun smartphone 5G in acea tara. Brandul cu aceasta crestere nu e compania Huawei. De fapt, nici macar nu e un brand chinezesc.

Nu e un secret faptul ca tensiunile dintre SUA si China sunt la un nivel de varf. Dar se pare ca, in ciuda neintelegerilor dintre cele doua tari, compania Apple din SUA se descurca de fapt destul de bine in China.

CITESTE SI:  Medicii efectueaza prima operatie spinala asistata de un robot din lume

Asta conform unei stiri de Counterpoint Research care indica faptul ca compania Apple din SUA a fost brandul cu cea mai rapida crestere in trimestrul 2 din 2020.

Conform datelor, volumul vanzarilor de smartphone-uri Apple a crescut cu 32% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cresterea companiei Apple o depaseste pe cea de 14% a Huawei, in timp ce alte branduri de smartphone-uri chinezesti, cum ar fi Vivo, Oppo si Xiaomi, au fost pe minus.

CITESTE SI:  Telegram spune de ce Apple ii blocheaza update-urile aplicatiei la nivel global

S-a indicat ca cresterea companiei din SUA se datoreaza lui iPhone SE care are un raport calitate/pret foarte bun. Cu toate acestea, se pare ca cresterea companiei americane din trimestrul 2 in China nu a fost suficienta pentru a-i oferi o cota de piata multumitoare in acea tara.

Potrivit Counterpoint, cota de piata a Huawei in China a fost de 46% in trimestrul 2, in timp ce cota de piata a Apple a fost de 9% in acea tara. De asemenea, se spune ca vanzarile de smartphone-uri 5G sunt bune in tara, 1 din 3 smartphone-uri vandute in China fiind compatibil 5G.

CITESTE SI:  De ce smartphone-urile calatorilor din metroul din Londra vor fi monitorizate prin WiFi

Se asteapta ca brandul de smartphone-uri Apple va lansa mai tarziu in acest an un iPhone 5G, asa ca va fi interesant de vazut atunci ce cota de piata va avea compania. Ce parere ai despre asta? Crezi ca iPhone-urile cu tehnologie mobila 5G vor duce la o crestere a cotei de piata a companiei Apple in China?