fbpx
Autonomia smartphone-urilor iPhone 13 si iPhone 13 Pro

Autonomia smartphone-urilor iPhone 13 si iPhone 13 Pro

Din anumite motive, capacitatea acumulatorului lui iPhone 13 e superioara smartphone-ului Pro. Dar nu exista motive de ingrijorare, potrivit unei noi stiri care a dezvaluit autonomia acestor smartphone-uri dupa un test.

Cand Apple a anuntat noile smartphone-uri de anul acesta, s-a dezvaluit ca Apple a crescut capacitatea acumulatorului acestor telefoane. Pe hartie, iPhone 13 include un acumulator cu o capacitate de 3227mAh, iar modelul Pro un acumulator de 3100mAh.

In teorie, acest lucru ar insemna ca acumulatorul smartphone-ului iPhone 13 se va epuiza intr-un timp mai indelungat decat cel al modelului Pro, nu? Cu toate acestea, se pare ca nu e cazul, iar asta datorita ProMotion.

CITESTE SI:  De ce iPhone 12 mini nu e un smartphone ravnit

Pentru cei nefamiliarizati, ProMotion este numele pe care Apple l-a oferit ecranului de 120Hz. Ai crede ca o frecventa ridicata a ecranului scade autonomia, dar nu e cazul.

Asta pentru ca ecranul ProMotion al Apple e de fapt dinamic, ceea ce inseamna ca frecventa poate varia de la 10Hz la 120Hz. Asta inseamna ca Pro poate economisi energie la frecventa de 10Hz.

CITESTE SI:  Ce poate laptopul Lenovo ThinkBook Plus care are si ecran E-Ink dar si LCD

Acest lucru a fost constatat in urma unui test de acumulator in care s-a comparat autonomia lui iPhone 13 cu cea a lui Pro si in care s-a descoperit ca Pro l-a depasit pe celalalt la capitolul autonomie.

Diferenta de autonomie e marginala. Ambele smartphone-uri au rezistat 16 ore in standby, iar iPhone 13 9 ore si 42 de minute cu ecranul pornit, in timp ce autonomia lui Pro a fost de 9 ore si 51 de minute.

CITESTE SI:  Ce mare retailer va folosi roboti autonomi pentru curatarea podelelor

Desi diferentele sunt nesemnificative, cei care se gandesc daca sa cumpere smartphone-ul Pro sau nu, il pot cumpara. Pentru ca diferenta de capacitate a acumulatorului nu va insemna o autonomie mai redusa decat cea a smartphone-ului iPhone 13. Ce parere ai despre asta? Ce model vei cumpara?