fbpx

Atat de rezistent e Ceramic Shield de pe iPhone 12, noul smartphone Apple

Ce de rezistent e Ceramic Shield de pe iPhone 12, noul smartphone Apple

S-au efectuat anumite teste pentru smartphone-ul iPhone 12 al companiei Apple din Statele Unite si s-a descoperit cat de rezistent este invelisul Ceramic Shield de pe acest smartphone.

Una dintre caracteristicile pe care Apple le-a inclus in telefonul iPhone 12 este un nou invelis pe care l-a dezvoltat impreuna cu compania Corning si care se numeste Ceramic Shield.

Apple sustine ca acest invelis este mai rezistent decat cel din smartphone-urile Apple anterioare. Parea ca este doar marketing, dar o succesiune de teste a dezvaluit ca acel invelis Ceramic Shield chiar e rezistent.

CITESTE SI:  In ce forma ar putea reveni Touch ID pe iPhone-urile din acest an

In timpul unui test de rezistenta efectuat de MobileReviewsEh, noul invelis Ceramic Shield a fost testat si se pare ca acesta chiar e mai rezistent decat predecesoarele.

Unul dintre teste a implicat exercitarea unei anumite presiuni fizice pe ecranul lui iPhone 12, acest smartphone reusind sa reziste la o presiune de aproximativ 442 de newtoni inainte de a se crapa.

CITESTE SI:  Cum ar putea detecta viitoarele iPhone-uri ale Apple apelurile nedorite

Asta spre deosebire de iPhone 11 care a rezistat doar la 352 newtoni. Cresterea de aproximativ 100 de newtoni e destul de impresionanta. Cat despre rezistenta la zgarieturi a ecranului, s-a constatat ca, in general, Apple iPhone 12 a rezistat obiectelor de zi cu zi, cum ar fi monede si chei. De asemenea, a rezistat la roci.

Ulterior, telefonul iPhone 12 al Apple a fost testat in testul Mohs, iar acest smartphone a prezentat in cele din urma zgarieturi la nivelul 7, in timp ce nivelul 8 a produs deteriorari semnificative pe Ceramic Shield.

CITESTE SI:  Care ar putea fi primul telefon Xiaomi cu senzor de amprente in display

Aceasta e o imbunatatire in comparatie cu rezistenta smartphone-ului Apple de anul trecut care a prezentat deteriorare la nivelul 6. Desi pare ca Ceramic Shield de pe iPhone 12 functioneaza asa cum a fost promovat, costul reparatiei acestui invelis este un motiv pentru a cumpara o carcasa pentru noul smartphone.