fbpx
Atat de performant va fi cipul A14 din iPhone 12

Atat de performant va fi cipul A14 din iPhone 12

Compania TSMC din Taiwan, cea care produce de obicei cipurile pentru smartphone-urile companiei Apple din Statele Unite, a dezvaluit lucruri interesante despre performanta si eficienta energetica a cipului A14 care va fi folosit de smartphone-urile iPhone 12. Performanta si eficienta energetica ale lui A14 au fost raportate la procesorul A13 de anul trecut.

Se crede ca smartphone-urile iPhone 12 ale companiei Apple din Statele Unite vor fi propulsate de un nou cip A14 mai performant. Oamenii se asteapta ca acest upgrade va veni cu o multime de schimbari si imbunatatiri fata de cipul predecesor.

CITESTE SI:  Fortele nucleare ale Statelor Unite inca se bazeaza pe Flappy Disk-uri

Se pare ca cipul A14 s-ar putea dovedi o imbunatatire care nu trebuie sa fie ignorata. Asta conform companiei TSMC care a publicat recent cateva detalii despre procesul de fabricatie de cipuri pe 5nm pe care s-ar putea baza procesorul A14 pentru noile smartphone-uri Apple.

Aceste informatii ar putea indica performanta la care ne putem astepta. A14 va fi aparent cu 30% mai eficient energetic decat A13 care e construit pe procesul de 7nm.

CITESTE SI:  Exemple in care Facebook n-a fost eficienta impotriva dezinformarii

De asemenea, va fi probabil cu 15% mai performant. Partea interesanta este eficienta energetica, mai ales ca au aparut zvonuri care indica faptul ca acumulatorul smartphone-urilor iPhone 12 ale companiei Apple din Statele Unite ar putea fi dezamagitor.

Prin imbunatatirea eficientei energetice, s-ar putea compensa reducerea dimensiunii acumulatorului lui iPhone 12. In orice caz, va trebui sa asteptam si sa vedem cum vor evolua lucrurile.

CITESTE SI:  Cercetatorii creeaza un sistem de ride-hailing care iti cripteaza locatia

Poate ca compania Apple din Statele Unite va avea ceva de anuntat in urmatoarea perioada. Ce parere ai despre acest lucru? Crezi ca viitoarele smartphone-uri iPhone 12 ale companiei Apple din SUA vor putea pune in echilibru performanta cu autonomia? Crezi ca smartphone-urile Apple iPhone 12 vor fi mai scumpe din cauza cipului A14 performant pe 5nm?