fbpx
Atat de lent se incarca iPhone-urile vechi cu incarcatorul wireless MagSafe al Apple

Atat de lent se incarca iPhone-urile vechi cu incarcatorul wireless MagSafe al Apple

Un canal de YouTube (Max Tech) a organizat un test cu niste iPhone-uri mai vechi de la compania Apple, pentru a vedea in cat timp pot fi acestea incarcate de incarcatorul wireless MagSafe care a fost proiectat in special pentru smartphone-urile iPhone 12 ale companiei din Cupertino, Statele Unite.

La baza, noul MagSafe de la Apple este intr-adevar un incarcator wireless. Desi a fost proiectat pentru smartphone-urile iPhone 12, compania Apple din Statele Unite mentioneaza ca poate incarca si smartphone-uri Apple mai vechi care accepta incarcare fara fir.

CITESTE SI:  La ce colaboratori a renuntat compania Apple, conform unor surse

Dar chiar si asa, incarcarea fara fir a iPhone-urilor vechi folosind MagSafe e foarte lenta. Conform unui clip video incarcat pe canalul YouTube Max Tech, s-a constatat ca, desi incarcatorul wireless MagSafe functioneaza si incarca si iPhone-urile mai vechi ale companiei, incarcarea este foarte lenta in cazul lor, de sub 2W, ceea ce este aproape inutilizabil.

Incarcarea acestor smartphone-uri Apple vechi cu incarcatorul wireless MagSafe poate dura ore intregi. Acest lucru e ciudat, deoarece, potrivit companiei Apple din Statele Unite, MagSafe incarca smartphone-ul iPhone 12 cu pana la 15W, in timp ce alte dispozitive compatibile Qi se vor incarca cu 7,5W.

CITESTE SI:  iPhone 6s si iPhone 6s Plus vor veni cu rezolutii mai mari, potrivit unui site chinezesc

Asa ca nu e sigur cum a ajuns Max Tech la concluzia ca acele smartphone-uri se incarca cu sub 2W. Nu e clar de ce s-ar intampla acest lucru, sau daca exista un defect hardware sau software care duce la aceasta incarcare foarte lenta.

CITESTE SI:  Scorul de depanare al castilor AirPods Max ale Apple

Oricum ar fi, pentru moment, daca doresti sa incarci iPhone-uri mai vechi cu incarcatorul wireless MagSafe, indicat ar fi sa ai in vedere alternativele de la terti care cel mai probabil vor incarca acele smartphone-uri vechi ale companiei Apple intr-un timp mai scurt decat este capabil noul incarcator wireless al companiei din Statele Unite.