fbpx
ASUS Zenfone 5 inspirat de smartphone-ul iPhone X a fost lansat si vine cu procesor Snapdragon 845

ASUS Zenfone 5Z inspirat de smartphone-ul iPhone X a fost lansat si vine cu procesor Snapdragon 845

Poate ca poti fi iertat pentru faptul ca esti de parere ca ASUS Zenfone 5 este o clona de iPhone X de la un producator necunoscut din China. Noul smartphone de la ASUS arata destul de similar cu iPhone X si chiar are o taietura in partea de sus a displayului.

ASUS a lansat, de fapt, doua variante ale acestui smartphone, Zenfone 5 si Zenfone 5Z, cel din urma fiind cel care include procesorul Snapdragon 845. Zenfone 5 si 5Z sunt mai mult sau mai putin similare in ceea ce priveste specificatiile, existand doar cateva diferente.

CITESTE SI:  Google Translate se imbunatateste cu traducere offline neurala

Ambele smartphone-uri au acelasi display de 6,2 inci. Ecranul LCD cu raport de aspect 19:9 are o rezolutie de 2240 x 1080 pixeli. Taietura pare sa fie destul de similara cu cea a lui iPhone X, dar ASUS a sustinut in timpul evenimentului de la MWC 2018 ca taietura celor doua smartphone-uri este cu 26% mai mica decat cea de pe iPhone X.

Taietura gazduieste LED-ul de notificari, receptorul si senzorii de proximitate si de lumina. Smartphone-ul ASUS ZenFone 5 este propulsat de procesorul Qualcomm Snapdragon 635, vine cu 64GB spatiu de stocare si cu 4GB/6GB de RAM.

CITESTE SI:  Ce nemultumiri au unii deja despre iPhone 11

Modelul ASUS Zenfone 5Z are un procesor Snapdragon 845 si pana la 8GB de RAM, dar si un spatiu de stocare de 256GB. Noul smartphone de varf vine cu cea mai recenta camera Sony IMX363 in partea din spate cu deschidere f/1,9. In partea din fata are o camera cu un unghi larg de 8MP.

ASUS si-a prezentat propria abordare a functiei Animoji de pe smartphone-ul iPhone X, iar aceasta se numeste ZeniMoji. Este o modalitate distractiva de a comunica, ceea ce le permite utilizatorilor sa creeze avataruri animate folosind propria voce, expresii faciale si miscari ale capului.

CITESTE SI:  Ce companie va lansa smartphone-uri cu zoom optic 10x

Aceste avataruri pot fi apoi folosite in chaturi video sau streaming live, dar si in chaturi text. Smartphone-ul ASUS va lansa Zenfone 5 in aprilie si Zenfone 5Z in iunie. Acesta din urma va costa 479 de euro atunci cand va fi lansat.