fbpx
Apeluri fara o retea de telefonie mobila. Modul in care iPhone 13 va fi capabil de asta

Apeluri fara o retea de telefonie mobila. Modul in care iPhone 13 va fi capabil de asta

E posibil ca viitorul smartphone iPhone 13 al companiei Apple din Cupertino, Statele Unite, va fi capabil de apeluri fara a se baza pe reteaua de telefonie mobila, ceea ce e incredibil. Apple va fi primul brand de telefoane care integreaza aceasta functie de apeluri in smartphone-uri, conform informatiilor.

Au aparut diverse informatii despre presupusele imbunatatiri ale smartphone-ului iPhone 13, cum ar fi cele referitoare la Face ID, ecran, un nou cip, camere si asa mai departe.

Recent, au aparut informatii despre un nou tip de upgrade, unul foarte interesant. Potrivit analistului Ming-Chi Kuo, mesajul sau catre investitori, si obtinut de MacRumors, e ca una dintre functiile smartphone-ului iPhone 13 va fi suportul pentru conectivitatea prin sateliti pe orbita joasa, fara a fi obligatorie o retea de telefonie mobila.

CITESTE SI:  Unde se vand iPhone-uri cu Fortnite instalat

Asta inseamna ca, chiar si in cazul in care nu exista acoperire celulara a unei retele de telefonie mobila, Apple iPhone 13 va putea efectua apeluri. Conform lui Ming-Chi Kuo, compania Apple din Statele Unite va integra in iPhone 13 un cip Qualcomm X60 personalizat care suporta apeluri prin satelit si se pare ca Apple va fi primul brand de smartphone-uri care va integra acest cip in telefoanele sale.

CITESTE SI:  Cum ar putea inlocui ploile artificiale de meteoriti focurile de artificii

Potrivit analistului, celelalte companii de smartphone-uri vor adopta o caracteristica similara de apeluri abia din 2022. Dar retineti ca aceasta functie de apeluri prin satelit functioneaza numai daca operatorul tau de telefonie mobila formeaza un parteneriat cu o companie de sateliti, speculandu-se ca ar fi putea fi vorba cel mai probabil despre Globalstar.

CITESTE SI:  E oficial: OnePlus colaboreaza cu Marvel pentru smartphone-ul OnePlus 6 editia Avengers

Se crede ca compania Apple din Cupertino, Statele Unite, va integra aceasta functie si in alte produse, cum ar fi masinile sale electrice, castile AR/VR si asa mai departe. Ce parere ai despre faptul ca smartphone-ul iPhone 13 al Apple ar putea fi capabil de apeluri prin satelit fara reteaua de telefonie mobila? Crezi ca aceasta functie va fi gratuita?