fbpx

Anul pana in care Apple va folosi modemuri 5G Qualcomm pentru iPhone-urile sale

Anul pana in care Apple va folosi modemuri 5G Qualcomm pentru iPhone-urile sale

Recent, s-a confirmat ca compania Apple din Statele Unite foloseste modemul 5G Snapdragon X55 al Qualcomm in noile sale smartphone-uri iPhone 12. Unii se intreaba pentru cat timp intentioneaza compania din Cupertino, Statele Unite, sa foloseasca aceste componente pentru iPhone-urile sale.

La urma urmei, compania din Cupertino a cumparat businessul de modemuri al Intel pentru un motiv, deci cat timp va continua Apple sa se bazeze pe Qualcomm pentru modemuri 5G pentru iPhone-urile sale?

Se pare ca va fi nevoie de ceva timp pentru ca entitatea din Cupertino sa renunte la modemurile 5G de la Qualcomm. Conform procesului de solutionare dintre Apple si Qualcomm, s-a descoperit ca compania din Cupertino va continua sa apeleze la acea entitate pentru aceste componente pana cel putin in 2023.

CITESTE SI:  Starbucks Shanghai le permite clientilor sa-i viziteze restaurantul folosind realitatea augmentata

Documentul sustine ca acest lucru are legatura cu acordul dintre ambele companii, acord care obliga Apple sa foloseasca pentru iPhone-uri tehnologia acelei companii pentru urmatorii cativa ani.

Este posibil ca compania din Cupertino va continua sa se aprovizioneze de la Qualcomm si dupa 2023, dar presupunem ca acest lucru va depinde de cat va avansa compania din Cupertino cu propriul modem 5G.

CITESTE SI:  Ce actiune intreprinde Super Micro dupa stirile cu cipurile de spionaj chineze

Cumpararea acelui business de la Intel a permis fara indoiala companiei din Cupertino sa avanseze dezvoltarea, dar, din moment ce nu suntem la curent cu activitatile Apple, nu suntem siguri cat de departe a ajuns compania din Cupertino cu propria dezvoltare a acestor componente pentru iPhone-urile sale.

CITESTE SI:  LG G4 a fost dezvaluit neoficial - specificatii

In orice caz, nu e nimic in neregula cu utilizarea tehnologiei Qualcomm de catre Apple pentru iPhone-uri. Aceste modemuri 5G si-au gasit drum catre o multime de smartphone-uri Android, asa ca, atat timp cat continua sa functioneze asa cum au fost proiectate, pentru utilizatorii finali nu ar trebui sa conteze ce tehnologie e folosita. Ce parere ai despre asta? Are vreo relevanta pentru tine daca iPhone-urile folosesc modemuri 5G de la Qualcomm sau de la Apple?