fbpx
Acesta e primul iPhone cu port USB-C

Acesta e primul iPhone cu port USB-C

Un inginer a folosit un anumit model de iPhone de la compania Apple din Cupertino, i-a scos portul Lightning si a inserat in acel loc un port USB-C care e capabil de incarcare si de transferuri de date pe acel iPhone. E primul smartphone Apple din istorie cu acest port.

A fost ceva surprinzator atunci cand compania Apple din Cupertino, Statele Unite, a implementat USB-C pe iPad Pro. Asta pentru Apple s-a bazat in general pe conexiuni si cabluri proprii inca de la primul iPhone si primul iPad.

CITESTE SI:  Cine spune ca Microsoft ar putea vinde smartphone-uri Android

Cu toate acestea, din anumite motive, aceasta conexiune de cablu nu a fost adusa pe smartphone-urile Apple, cel putin pana acum. Un inginer in robotica pe nume Ken Pillonel a creat ceea ce sustine ca e primul iPhone cu USB-C din lume.

Practic, el a folosit un iPhone X, i-a scos portul Lightning si a inserat in acel loc USB-C, acest lucru permitandu-i sa foloseasca cabluri de acest tip pentru a-si incarca dispozitivul.

CITESTE SI:  VIDEO: LG G4 este impuscat intr-un nou test de tortura

Potrivit lui Pillonel: “Am construit in cele din urma primul iPhone din lume cu un port USB Type-C. Suporta incarcare si transferuri de date. Primul obstacol a fost ca electronica sa functioneze. Urmatorul pas a fost sa identific ingineria pentru conectorul Apple C94 si sa creez propriul PCB cu un port USB-C”.

Pare ceva de o complexitate superioara si poti incerca si tu daca crezi ca te pricepi si esti dispus sa risti sa-ti defectezi smartphone-ul si sa-i anulezi garantia.

CITESTE SI:  Smartphone-ul a ajutat la diagnosticarea cancerului unui copil de 2 ani

Poate ca mai indicat ar fi sa-i admiri munca lui Pillonel decat sa incerci tu insuti asa ceva pe un iPhone. Acestea fiind spuse, UE a declarat anterior ca va obliga companiile de smartphone-uri sa adopte USB-C ca standard de incarcare. Aceasta decizie vizeaza in special Apple, pentru ca aceasta companie inca insista sa foloseasca porturi proprii proprietare.