fbpx
Aceasta companie ar putea produce smartphone-uri cu un nou tip de aluminiu, unul fara carbon

Aceasta companie ar putea produce smartphone-uri cu un nou tip de aluminiu, unul fara carbon

O anumita companie a declarat joi ca a cumparat primul lot comercial de aluminiu fara carbon, un nou material, dintr-o asociere intre doi dintre cei mai mari furnizori de profil din lume. Acea companie ar putea produce smartphone-uri si alte dispozitive folosind acest nou material dezvoltat.

Aluminiul este un material raspandit si care e folosit in multe dispozitive tehnologice din ziua de azi. Apple este o companie care foloseste materialul la scara larga in gama sa de dispozitive pe care le produce, cum ar fi smartphone-uri iPhone, tablete iPad, smartwatch-uri Apple Watch, laptopuri MacBook, computere iMac si asa mai departe.

CITESTE SI:  Ce seriale de animatie vrea Ubisoft sa dezvolte

Cu toate acestea, procesul de producere a acestui material pentru smartphone-uri nu este neaparat cel mai ecologic, dar acest lucru se schimba. Intr-o stire de Reuters, aflam ca compania Apple a cumparat de la Elysis primul aluminiu fara carbon, Elysis fiind o asociere dintre Alcoa Corp. si Rio Tinto.

Deci ce inseamna asta? De obicei, in procesul de fabricatie al aluminiului pentru smartphone-uri se foloseste carbon. Cu toate acestea, pentru acest nou material fara carbon se foloseste in schimb un material conductor.

CITESTE SI:  Galaxy S6 Note este acum marca inregistrata, urmeaza un nou dispozitiv?

Pe langa reducerea nevoii de carbon, productia acestui aluminiu prezinta si alte avantaje, pentru ca se produce oxigen in loc de CO2.

Avand in vedere milioanele si milioanele de smartphone-uri, tablete si computere pe care compania Apple le produce anual, trecerea la aluminiu fara carbon e mare lucru.

CITESTE SI:  Ce autonomie uimitoare are telefonul simplu Nokia 106

Acestea fiind spuse, nu e clar ce smartphone-uri Apple vor folosi noul material si cat de mult material a cumparat compania din Cupertino.

Avand in vedere ca pare a fi un proces de producere relativ nou, exista mari sanse ca nu exista disponibil foarte mult aluminiu fara carbon. In plus, compania Apple va dori sa-l testeze in loturi mai mici inainte de a folosi noul material pentru intreaga sa gama de smartphone-uri si alte dispozitive.