fbpx

95% dintre chinezi vor renunta la iPhone-uri, daca acest lucru se adevereste

95% dintre chinezi vor renunta la iPhone-uri, daca acest lucru se adevereste

Conform unei noi stiri, a aparut un nou sondaj dupa cel vechi. Noul sondaj indica faptul ca 95% dintre utilizatorii chinezi nu vor mai cumpara iPhone-uri de la Apple sau vor renunta la iPhone-uri, daca se trece la o anumita decizie.

Dupa cum s-a dezvaluit pana acum, guvernul american are in vedere interzicerea aplicatiilor precum WeChat, pe fondul razboiului comercial cu China.

Anterior, s-a indicat faptul ca o astfel de interdictie ar putea duce la o scadere de 30% a vanzarilor de iPhone-uri ale Apple. Dar un nou sondaj indica faptul ca lucrurile ar putea fi si mai dezastruoase.

CITESTE SI:  Sondaj: Clientii de iPhone X sunt satisfacuti, cu exceptia unui singur lucru

Intr-un sondaj realizat de Weibo si descoperit de Bloomberg, se pare ca 95% dintre chinezii chestionati sustin ca sunt mai susceptibili sa renunte la iPhone-urile de la Apple daca vor pierde accesul la aplicatia WeChat de pe iPhone.

Dupa cum s-a subliniat datile trecute, WeChat este nu doar o simpla aplicatie de mesagerie. WeChat are diverse intrebuintari in China si in diverse locuri din lume.

CITESTE SI:  In ce privinta s-au aliat Spotify si Epic Games

Utilizatorii chinezi pot utiliza aplicatia pentru a efectua plati mobile catre comercianti, pentru a-si trimite bani unii altora, pentru a juca jocuri, pentru a-si plati facturile, pentru a cumpara bilete pentru tranportul public si asa mai departe.

De asemenea, avand in vedere ca China impiedica functionarea altor aplicatii de comunicare, cum ar fi Facebook Messenger, WeChat a capatat influenta in China printre chinezi.

Cu toate acestea, nu e clar cum va fi implementata interdictia asupra WeChat. Aceasta aplicatie va fi interzisa doar in Statele Unite? Sau Apple va fi obligata sa elimine aplicatia WeChat din App Store si astfel vor fi afectati toti utilizatorii de iPhone-uri din lume?

CITESTE SI:  Asa arata Google care oameni respecta autoizolarea in contextul coronavirusului Wuhan

Va trebui sa vedem cum vor evolua lucrurile. Dar daca este vorba despre a doua varianta, atunci va fi un dezastru pentru Apple si pentru iPhone-uri, mai ales in China.