fbpx

TOP 12 gogomanii ale regimului din Coreea de Nord pe care nord-coreenii le cred

TOP 12 gogomanii ale regimului din Coreea de Nord pe care nord-coreenii le cred

Coreea de Nord este o tara foarte diferita de restul tarilor si la fel de izolata de restul lumii atat fizic, cat si virtual, lucru care permite regimului comunist sa creeze acolo o lume inchisa plina cu minciuni si propaganda.

In plus, oamenii traiesc in teroare in fiecare zi de teama de a fi inchisi, exilati sau executati. Acolo e cel mai negru si aberant comunism care a existat vreodata pe planeta.

Internetul din Coreea de Nord consta in doar cateva site-uri aprobate de guvern pe care le pot accesa cetatenii, doar guvernul avand acces la internetul mondial. Desi minciunile regimului nord-coreean sunt complet ridicole pentru noi cei din restul lumii, nord-coreenii le cred intrucat au fost spalati pe creier timp de zeci de ani si pentru ca nu au nicio idee cum arata restul lumii. Mai jos aveti TOP 12 cele mai ridicole aberatii din Coreea de Nord care sunt crezute de cetateni.

2017

1. In Coreea de Nord nu suntem in 2017, ci in anul 105, pentru ca nord-coreenii sunt facuti sa creada ca anul 1 este anul in care s-a nascut Kim Il-sung. Desi unii cetateni ar putea fi suspiciosi cu privire la ce li se spune, nimeni nu ar pune intrebari pentru a nu fi exilati, inchisi sau chiar executati.

razboiul coreean

2. Aproape tot ce stiu nord-coreenii despre razboiul coreean este fals. Li se spune ca Statele Unite au inceput razboiul coreean, ca americanii sunt cei care au ocupat Coreea de Sud si ca au vrut sa ocupe si Coreea de Nord, dar ca Kim Il-sung a luptat eroic, ceea ce i-a fortat pe americani sa se retraga. Conform mass-mediei din Coreea de Nord, Statele Unite ocupa si astazi Coreea de Sud, ceea ce este fals si nu s-a intamplat niciodata. Si liderii din Statele Unite sunt niste nenorociti, dar macar nu sunt la fel de cinici ca cei nord-coreeni.

kim Jong-Il supranatural

3. Kim Jong-Il a avut o nastere supranaturata. Nord-coreenilor li se spune ca acesta a fost nascut pe cel mai sacru munte din Coreea de Nord. La momentul nasterii sale o noua stea a aparut pe cer, iarna a trecut brusc la primavara, iar pe cer a aparut un dublu curcubeu. Dar, potrivit sovieticilor, acesta s-a nascut in 1941 intr-un sat siberian.

Kim Jong-Il fashion

4. Kim Jong-Il este un simbol al modei. Conform mass-mediei nord-coreene, vestimentatia dictatorului a devenit un adevarat fenomen global, devenind etalonul modei pentru barbati in toata lumea. Desigur, acest lucru a fost cat se poate de inventat.

Coreea de Nord invidiata

5. Kim Jong-Il este indragit pe toata planeta, Coreea de Nord este invidiata de toate tarile din lume, iar oamenii din toata lumea sarbatoresc ziua de nastere a lui Kim Jong-Il cu filme si festivaluri. Mass-media comunista spune ca Coreea de Nord este cea mai invidiata tara din lume datorita nivelului ridicat de trai, desi Kim Jong-Il a creat si intretinut foametea in tara. In plus, tara este foarte saraca (avea un PIB de 12 miliarde de dolari in 2011), peste jumatate dintre oameni traind fara curent electric, apa potabila si mancare suficienta. Sanctiunile internationale tot mai multe asupra tarii agraveaza situatia, iar totul se intoarce impotriva cetatenilor tarii. Pe Kim Jong-Il il durea in cur de nord-coreeni, de-asta sfida restul tarilor cu armele lui nucleare (acesta fiind motivul sanctiunilor). Cand a murit, sa vezi tragedie, a murit de epuizare psihica si fizica pus in slujba cetatenilor! Bai, ne lasati? Cred ca a murit in jacuzzi sau in cinematograful sau personal.

hamburger

6. Hamburgerul a fost inventat de Kim Jong-Il. Intrucat cetatenii sunt izolati de restul lumii si pentru ca influentele americane au fost de mult timp interzise in Coreea de Nord, asta i-a permis dictatorului sa inventeze mancaruri deja inventate in Statele Unite.

golf

7. Kim Jong-Il este cel mai bun jucator de golf si bowling din lume. Mass-media nord-coreeana spune ca acesta a avut in 1994 un scor de 38 la un joc de golf si ca atunci a fost prima data cand a jucat acest sport. Scorul sau a fost cu 25 de puncte mai bun decat cel mai bun scor din istoria golfului. De asemenea, presa de acolo mai sustine ca, prima data cand a jucat bowling, Kim Jong-Il a avut un scor perfect de 300 de puncte. Unii mor de foame, altii joaca bowling.

zeu

8. Kim Jong-Il are puteri supranaturale si nu are nevoie sa foloseasca toaleta. Acesta e un “adevar” bine raspandit in Coreea de Nord. Scopul era sa i se creeze lui Kim Jong-Il o imagine de zeu. Unii nord-coreeni cred chiar ca acesta poate citi gandurile, iar din acest motiv nu indraznesc sa gandeasca ceva rau despre Kim Jong-Il, temandu-se ca nu cumva sa fie executati. Cititul gandurilor exista, sa fie clar, dar nu cred ca Kim Jong-Il era inzestrat cu asa ceva.

scund

9. Kim Jong-Il a vindecat nanismul (piticismul). Acum multi ani, cica Kim Jong-Il a descoperit un medicament miraculos care vindeca nanismul, asa ca s-au impartit flyere pentru ca toti oamenii scunzi sa se adune la un loc pentru a primi tratamentul. Toti piticii care au venit pentru tratament au fost arestati si deportati pe o insula izolata, pentru ca genele lor defectuoase sa nu se transmita mai departe. In mod ironic, Kim Jong-Il avea o inaltime de 1,6 metri.

talentat

10. Kim Jong-Il a fost cel mai talentat om care a trait vreodata. Acesta a invatat sa mearga la 3 saptamani si sa vorbeasca la 8 saptamani. In timp ce urma cursurile universitatii Sung, Kim Jong-Il a scris 1500 de carti in trei ani, adica mai mult de o carte pe zi. Care politician din puscariile de la noi nu si-ar dori o asa viteza?

internet

11. Cetatenii nu au acces la internetul mondial, pentru a proteja reputatia celorlalte tari. Cum am mai spus, niciun cetatean nord-coreean obisnuit nu are acces la internetul liber, doar guvernul avand acces la internetul real. Intrucat tara a fost construita pe baza de propaganda si minciuna, motivul evident pentru interzicerea internetului este ca nord-coreeni sa nu vada cum este viata in restul tarilor. Dar guvernul spune ca motivul este protejarea reputatiei celorlalte tari care sunt cu mult inferioare Coreii de Nord si mai spune ca nu doreste ca cetatenii nord-coreeni sa vada ura si mizeriile din celelalte tari.

fotbal

12. Echipa de fotbal nationala a Coreii de Nord a ajuns in finala de la Rio de Janeiro, desi nationala nici macar nu s-a calificat pentru campionat. Intr-un reportaj se mai spunea ca Coreea de Nord a invins Japonia cu 7-0, Statele Unite cu 4-0 si China cu 2-0 si ca urma sa joace finala cu Portugalia. Adevarata finala s-a jucat de fapt intre Germania si Argentina, campionatul fiind castigat de Germania. Deci, este cineva pregatit sa se mute intr-o asa tara de vis?

LE: In curand, s-ar putea sa nu mai fie o diferenta prea mare intre Romania si Coreea de Nord, sau intre Dragnea si Kim Jong-un – astia nu au in vocabular sintagma “separatia puterilor in stat”, pentru ca sunt la fel de comunizati. Poate intr-un viitor sumbru vom ajunge sa invidiem Coreea de Nord si sa credem ca nea Mustata nu urineaza.