fbpx

Sesiune Q&A 49 – Tara cea mai grozava in materie de muzica

Sesiune Q&A 49 - Tara cea mai grozava in materie de muzica

Sunt fan BTS?

Daca aia s-ar concentra mai ales pe muzica, poate. Dar acum nu. Sa ma consideri fan BTS e o prejudecata grosolana. Urmaresc filme sud-coreene, dar asta nu inseamna ca sunt si fan al acestei trupe de K-Pop. Muzica lor e prea comerciala, iar ce e prea comercial de regula nu e ceva ce ma impresioneaza. Eu am alte standarde.

Lucrul asta e valabil si pentru cinematografie, eu sunt fan declarat al filmelor sud-coreene pentru ca acestea de obicei sunt foarte originale, interesante, transmit si nu sunt exagerat de comerciale. Nu sunt nici fade si produse doar ca sa produca bani. Intregul lor staff e sarguincios ca sa rezulte un film legendar, nu un alt film de duzina.

CITESTE SI:  Aceasta tara impune prin lege preinstalarea de aplicatii autohtone pe smartphone-urile vandute acolo

Care tara e cea mai grozava in materie de muzica?

Pai eu-s de parere ca Romania. E strict parerea mea, altii poate au alte preferinte. Am descoperit acum ceva timp YouTube Music si am gasit acolo o gramada de piese romanesti interesante si care abunda de originalitate (erau melodii destul de vechi, deci existenta lor nu-mi mai era pa creier de ani de zile).

CITESTE SI:  Intai a fost ecranul. Ce alt defect de calitate mai are smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy Fold

N-am mai gasit la nicio alta tara o asemenea concentratie de muzica de calitate. Nu vor avea germanii, francezii, englezii si altii muzica de nivelul Romaniei nici intr-o suta de ani, chiar si cu DJ-i si van Buurenii lor.

Priceperea si creativitatea romanilor in materie de muzica si cinematografie s-or datora bagajului nostru genetic dacic. Asta-i lucrul care ne diferentiaza de alte popoare.

CITESTE SI:  Ce s-a intamplat cu balonul urias al Samsung care trebuia sa ajunga la altitudinea de 20km

Desigur, exista si in Romania muzica romaneasca de doi lei si cu versuri considerate mistoace de catre profani, ca in orice alta tara, insa muzica romaneasca de calitate predomina si o depaseste pe cea de doi lei.

Muzica romaneasca de calitate e muzica aia cu sound misto, sound care te inflacareaza si te stimuleaza psihic. Asta e atuul muzicii romanesti si lucrul dupa care ma ghidez. Daca nu transmite si nu ma inflacareaza, aia nu e muzica.