fbpx

Sesiune Q&A 41 – Parere despre Top Gear

Sesiune Q&A 41 - Parere despre Top Gear

De ce unele articole din Goodies sunt bune, in timp ce altele cam scartaie?

Pai uneori sunt in pana de creatie, n-am inspiratie, nu-mi aloc suficient timp ca sa iasa ceva de calitate, am dificultati de concentrare si nu pricep inca de ce, nu ma simt in stare sa creez (sa nu fie de vina burnout-ul, sper), dar imi indeplinesc totusi norma de articole fie ce-o fi.

Din acest motiv mi-am si eliminat continutul de pe contul meu personal de Facebook in trecut: din cauza continutului penibil (scris fara sa-mi aloc timp suficient). Ca doar e contul meu de Facebook si am drepturi.

PS: Nu-s fan si adeptul Facebook. Acolo e ipocrizie si falsitate, in general.

Sunt genul care pune pret pe moda?

Daca prin moda omul obisnuit se refera la “fesanul” care te obliga sa cumperi Versace, Chanel si Dolce & Gabanna ca sa-i impresionezi pe altii pentru o viata artificiala, atunci nu. Avem nevoie de cap ca sa nu devenim victimele acestor branduri.

Pragmaticul din mine chiar nu-mi permite sa umplu si sa alimentez buzunarele unor case de moda straine doar pentru ca asa vor acestea, doar pentru niste articole vestimentare la preturi nesimtite si care au un brand mai interesant scris pe ele si o calitate indoielnica raportata la pret. Prefer sa sustin un brand local. Iar moda e subiectiva. Important e sa te simti bine in ceea ce porti.

CITESTE SI:  Softul Kaspersky a fost interzis la nivel federal in Statele Unite

Ce e pe gustul meu la TV?

Sunt anti-TV pe cat se poate, dar exista o emisiune care merita sa fie urmarita: Top Gear. E o emisiune britanica cu si despre masini, prezentata de Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May, intr-o nota umoristica. E veche, are radacini inca de prin anii ’80, iar prezentatorii s-au mai schimbat.

E o emisiune chiar amuzanta. De fapt, e regizata ca sa fie amuzanta. Exagerat de regizata. Chiar daca l-am sanctionat anterior pe Jeremy Clarkson pentru remarcile sale deplasate si virulente la adresa Daciutei noastre mioritice si pentru remarca (complet nejustificata si revoltatoare) cum ca Romania nu are 5000 de kilometri de autostrazi, nu-i pot subevalua si minimaliza vasta lui experienta in domeniu si calitatile sale nelimitate de prezentator.

CITESTE SI:  Cum sunt noile dispozitive Portal ale Facebook si ce preturi au

Cum s-a punctat deja, Top Gear e o emisiune britanica. N-aveam in trecut asteptari grozave de la britanici, nu-i consideram prea ilustri. Si nu credeam ca Marea Britanie e o putere economica de care trebuie sa tii seama (ca doar e depasita de Franta si Germania in UE), sau ca britanicii au un nivel foarte bun de trai.

Americanul are o vorba: “Oh, esti din Marea Britanie? Condoleante”. Totusi, Top Gear are ceva buget per episod. Are ceva sustinere financiara de-si permit aia sa distruga cateva masini in fiecare editie, sau sa “teleporteze” echipa de filmare, toate catrafusele si tot harnasamentul in zone precum California, sau alte zone exotice.

Si de ce n-ar avea buget? Top Gear se difuzeaza si in Statele Unite si in alte tari, e practic o emisiune globala cu sute de milioane de telespectatori.

Orice producator auto ar dori sa-si promoveze masinile la emisiunea asta. Jeremy Clarkson zicea odata ca, daca au nevoie de o masina, suna la producatorul respectiv si le trimite masina dorita. Ferrari, Porsche, Lamborghini, de oricare. Pur si simplu, tac-pac.

CITESTE SI:  Windows 10 va fi lipsit de unele caracteristici

Acum ceva timp in urma, inainte sa descopar Top Gear, era o alta emisiune britanica interesanta si legendara: Brainiac. Acolo l-am observat pentru prima data pe Richard Hammond (si pe James May l-am vazut in alte productii).

Brainiac era o emisiune cu experimente stiintifice, cu vestitii cercetatori britanici. Bineinteles, atunci nu cunosteam reputatia de semi-ridicoli a cercetatorilor britanici.

Revenind la Top Gear, ceea ce inca ma “consterneaza” si ma intriga la emisiunea asta e regia. Totul pare ca se leaga, desi n-ar trebui, pentru a obtine cel mai bun efect de amuzament asupra publicului. Orice lucru si reactie sunt cladite ca sa fie amuzante.

E posibil ca nici ceea ce vorbesc cei trei prezentatori si certurile si dezacordurile dintre ei nu vin de la ei, ci sunt indicatii regizorale. Top Gear e din talpi pana in crestet o regie, sau pe aproape, dar lucrul asta nu diminueaza calitatea emisiunii.