fbpx

Sesiune Q&A 33 – Parere despre filmele si serialele indiene

Sesiune Q&A 33 - Parere despre filmele si serialele indiene

Cum cataloghez serialul “Las Fierbinti”

E stupiditate premeditata, prostie din cu totul alta liga, unealta de indobitocit populatia si subiect de fascinatie pentru cei ieftini la minte si care au chef sa-si omoare si ultimele celule neuronale care le-au ramas in viata dupa ascultatul de manele.

Pe scurt, crima… crima impotriva umanitatii. Inventia unui anume Mimi Branescu care a creat, promovat si mentinut de ani de zile niste personaje vicioase si respingatoare care in mod normal pot fi tratate doar ca pe niste antiexemple. In mod normal.

Insa cum s-a gandit Mimi Branescu? S-a gandit ca personajele defecte care au fost coapte de genialitatea lui nepretuita sunt demne de admiratia publicului, le-a supus admiratiei publicului larg.

CITESTE SI:  VIDEO: Robotul de 5 tone Kuratas in stil Iron Man poate fi cumparat pe Amazon Japan

Iar publicul culegator de sparanghel a inghitit momeala cu tot cu carlig. Cine are nevoie sa se cultive, cand poate urmari in fiecare zi episoade intregi cu niste taranusi cum interactioneaza intre ei?

Sa nu se inteleaga gresit: nu judec actorii, judec personajele. Personaje care joaca dupa cum le canta creatorul sonat. Ce tipuri de personaje gasesti in Las Fierbinti!? Pai, o paleta larga de personaje de care ar trebui sa se ocupe doar o firma de salubritate, nu un serial.

In principal, (Spoiler Alert…) betivi si drojdieri, birtasi, hoti, cocalari, curvulite, primari corupti. Un cocktail fatal din ce e mai rau. Asta-i creatia lui Mimi Branescu.

CITESTE SI:  De ce Twitch s-a gandit sa difuzeze seriale sud-coreene

Are cu ce se mandri omu’, de ani de zile le scade romanasilor coeficientul de inteligenta, cu fiecare sezon aparut. Caci, oricat ne-am dori, ce se intampla in Las Fierbinti nu ramane in Las Fierbinti.

Ce cred despre filmele si serialele indiene

Mi se pare comedie serioasa la filmele si serialele indiene cum se straduiesc cineastii indieni sa para la fel ca cineastii americani, cum incearca sa le imite nivelul de trai, cum incearca sa le imite Hollywoodul cu al lor Bollywood. Indienii folosesc cinematografia americana drept muza.

CITESTE SI:  O mare inovatie: Samsung debuteaza cu primul display LED de cinema din lume

Aceleasi sabloane si tipare, aceeasi limba vorbita (amestecata cu hindi) si, pe alocuri, aceleasi nume de persoane (americane) folosite. Indienii chiar sunt o natie de imitatori, fara americani mimeticii astia ar ramane de caruta. Sau s-ar fi inspirat de la sud-coreeni.

Poate ca au si indienii cinematografia lor originala, dar eu personal nu rezonez cu India in materie de cinematografie. Nu ma instiga la gandire si descifrare, ceea ce e un minus dupa cum privesc eu lucrurile. M-am obisnuit doar cu masterpieces pana acum si consider inferior tot ce nu se ridica la nivelul lor.