fbpx

Opinie despre filmul sud-coreean “Along with the Gods: The Two Worlds” (2017)

Opinie despre filmul sud-coreean Along with the Gods The Two Worlds (2017)

“Along with the Gods: The Two Worlds” e un film de drama, fantasy si actiune din Coreea de Sud din 2017. Filmul se axeaza pe personajul Kim Ja-hong, un pompier care isi pierde viata in mod eroic in urma unui incendiu de la o cladire si care este ghidat in viata de apoi de catre trei gardieni.

Acei gardieni ii explica pompierului faptul ca trebuie sa treaca prin 7 judecati cu 7 zei in 7 inferne diferite pe parcursul a 49 de zile. Pompierul se poate reincarna daca gardienii lui reusesc sa-i convinga pe cei 7 zei ca e nevinovat si ca nu s-a indepartat de la preceptele morale in timpul vietii lui.

Inainte sa vad filmul, aveam o banuiala (pripita) despre cum va fi. Titlul imi forma impresia ca un om obisnuit devine zeu si ca apoi sta alaturi de alti zei, dar s-a dovedit ca nu-i exact asa.

CITESTE SI:  A aparut AI care prezice spectatorii unui film pe baza trailerului

De fapt, pompierul isi pierde viata incercand sa scoata pe cineva din flacari, devine un asa-zis “model demn de urmat” datorita acestui lucru si primeste sansa la reincarnare daca e gasit nevinovat ulterior de catre mai multi zei din lumea de apoi cu privire la cum si-a trait el viata.

Abia dupa ce trece prin 7 judecati cu 7 zei pe parcursul a 49 de zile si dovedeste ca a fost nevinovat cand era in viata, se va putea reincarna, trei gardieni insotindu-l si fiind avocatii lui.

Totusi, judecatile pompierului din viata de apoi sunt perturbate de un Spirit Razbunator (cu legaturi cu pompierul Kim Ja-hong), asa ca unul dintre cei trei gardieni se duce in lumea oamenilor ca sa vada ce se intampla si care ruda de-a pompierului si-a pierdut viata.

CITESTE SI:  La ce sunt utili noii roboti Samsung

In film se zice ca un Spirit Razbunator apare de regula cand o ruda apropiata de-a celui care si-a pierdut viata isi pierde la randul sau viata.

Spiritul Razbunator e o ruda care si-a pierdut viata in timp ce era cuprinsa de manie. Drept sa spun, nu m-a impresionat filmul asta. Sau poate sunt eu prea exigent.

Poate ca m-am obisnuit numai cu filme sud-coreene bune care mi-au creat asteptari uriase si nu concep sa fie altcumva. Am o idee care-i problema cu acest film, prin prisma modului in care a fost produs.

E prea sec, superficial si hollywoodian pentru gustul meu. Singurul lucru care ma impresioneaza cat de cat sunt efectele vizuale. Acest film e ca un film hollywoodian: buget urias, stralucire, efecte ametitoare, dar regie si scenariu de mantuiala si cu sincope.

La fel ca un film de la Hollywood, nu prea exista dedesubturi, nu prea exista nimic de descifrat, ci doar de rezumat. Asta se intampla cand cineastii sud-coreeni folosesc ca sursa de inspiratie tehnici de la Hollywood.

CITESTE SI:  Samsung Coreea confirma pretul lui Galaxy S8+ cu 6GB de RAM

Exista posibilitatea ca cineastii sa fi creat special filmul in acest mod ca sa se potriveasca mai bine preferintelor spectatorilor din Statele Unite.

Sa nu se inteleaga eronat, lungmetrajul nu e praf si pulbere, doar ca nu se numara printre filmele mele preferate, pentru ca nu ma incita la analiza.

Nu gasesc niciun motiv pentru care cinefilii care doar doresc un film pentru divertisment si care nu au o aplecare pentru analiza nu ar trebui sa urmareasca lungmetrajul asta. Plus ca are si o distributie buna. Dar adevarul e ca pe unii actori i-am vazut in lungmetraje mai misto.