fbpx

Motivul pentru care Romania e atat de low acum

Motivul pentru care Romania e atat de low acum

M-a intrebat cineva de ce cred ca o ducem atat de rau in Romania, de lumea trebuie sa plece in alte tari ca sa munceasca.

Ma, daca ai minte poti sa castigi foarte bine si in Romania. Exista mai multe motive pentru care romanii o duc atat de rau si probabil aici este implicata si SUA, ca de obicei, mass-media care incearca sa ne faca sa credem ca pe vremea lui Ceausescu oamenii o duceau mai rau decat in ziua de azi (asta e cheia care nu se vrea stiuta) si mai sunt implicati si politicienii din ziua de azi.

Daca lumea isi da seama ca, pe vremea lui Ceausescu, Romania era o putere economica a Europei, romanii o sa intre serios la banuieli si o sa stie ca ceva nu este in regula.

Romania a inceput sa fie distrusa imediat dupa revolutie, cand PSD-ul de atunci a pus pe butuci tara si a distrus industria. Si restul care au urmat.

Este posibil ca revolutia din Romania a fost orchestrata de Statele Unite si pusa in aplicare cu ajutorul agitatorilor.

Tocmai mi-am dat seama de o chestie care dovedeste implicarea Statelor Unite in revolutia din Romania. Mi-a pica fisa cand am auzit ca toate celelalte tari est-europene au trecut in mod pasnic de la comunism la democratie.

La noi s-a lasat cu mitraliere, pentru ca Ceausescu a dat ordin sa se traga, iar Ceausescu asta a fost judecat in viteza si impuscat impreuna cu sotia lui (la cei care l-au judecat, scaparea de datorii inseamna subminarea economiei nationale), desi nu stiu ce vina avea ea, nu ea era presedintele. Probabil sa nu zica ceva.

Cand judeci pe cineva in viteza si dupa aia il condamni la moarte, inseamna ca nu vrei sa se afle ceva.

Am ajuns la concluzia ca in restul statelor est-europene comuniste, atat presedintii, cat si guvernele din jurul lor erau pro-americani si s-au rasculat impotriva rusilor.

Banuiesc ca, in Romania, numai cei din jurul Ceausestilor erau pro-americani (este o posibilitate; Ceausestii au fost ucisi probabil din ordinul celor din jur si eu personal n-am auzit ca vreun membru de guvern sa fie judecat), sau o parte dintre ei, si vroiau sa treaca la democratie, in timp ce Ceausescu era un comunist care probabil nici nu stia ce se petrece cu oamenii din jurul lui.

Se ajungea si aici la demonstratii pasnice daca Ceausescu nu dadea ordin sa se traga. Da, Ceausescu a dat ordin sa se traga, nu cei din jurul lui, pentru ca acestia erau pro-democratie, probabil. Se vedea pe el ca Ceausescu a dat ordinul, atunci cand i s-a scos ochii cu asta la judecata. In orice stat, presedintele este conducatorul suprem al armatei.

La teoria asta m-a ajutat si faptul ca am descoperit mai demult o trasatura de personalitate a lui Ceausescu: incapatanarea.

Asta cand a incercat sa sfideze Moscova si sa se distanteze de regimul sovietic de atunci. Mi-am dat seama ca lui i-a placut sa faca totul dupa capul lui si sa nu se ia dupa altii, asa cum probabil nu a ascultat nici de guvernul lui ca sa nu traga in populatie.

Pai cum au putut atunci sa iasa zeci de mii sau sute de mii de oameni in strada fara ciumpalaci cu Facebook, Colectiv si acces la informatie libera?

Revolutia din Romania a avut loc dupa ce in celelalte tari europene comunismul a fost inlocuit de democratie in mod pasnic.

Dar de unde sa stie romanasii nostri ca doar nu se dadeau pe internet si pe Facebook pe vremea aia! Dar a avut grija Statele Unite sa apara in toata mass-media ca de la filmul Dallas a pornit revolutia.

Da, ma, tot puhoiul ala de oameni era fan Dallas, probabil il pupau in cur de J.R. ala zi si noapte. Spune Larry Hagman ca de la Dallas a pornit totul si toata mass-media de pe mapamond, care bineinteles ca-i americanizata, preia asta.

Pentru ca si asta e un factor-cheie. Revolutia din ’89 nu avea cum sa porneasca de la sine. Trebuie sa-ti dai seama ca incearca sa justifice ceva. Poti fi sigur ca nu e asa cum zic ei.

Pe vremea aia, chiar daca Ceausescu a impus austeritate pentru ca tara sa-si plateasca datoriile externe si era comunism, aveam o industrie dezvoltata si oamenii castigau mult mai bine decat in ziua de azi.

Acuma suntem inglodati pana la gat in datorii pe care n-o sa le putem plati in mii de ani, generatiile care vor urma o sa fie datoare vandute.

Cum au reusit sa iasa sute de mii de oameni in strada atunci cand oamenii aveau unde lucra, aveau un salariu bun si exista industrie, iar, in ziua de azi, cand Romania e praf, abia daca mai ies cateva mii de tineri generatia cap-patrat-Facebook care nu stiu nici ce-i cu ei si striga “Puie Miedone”?

Iar azi avem Facebook prin care Facebook-istii pot sa se mobilizeze si acces rapid la informatie libera. Ceva nu se leaga aici.

Si acuma unii poate intreaba: Ce interes sa aiba Statele Unite sa ne scoata din comunism? Pai, comunismul nu e ceva rau?

Inseamna ca Statele Unite vroiau sa ne ajute. Ma, Statele Unite sunt tot Statele Unite, ei se ajuta doar pe ei.

A vazut cineva vreun MacDonalds sau vreo sticla de Cola prin Romania inainte de ’89? Pai de unde sa vezi? Poate daca o trimiteau francezii cu prastia.

Atunci nu eram o colonie americana, fraierii lumii si nu eram o tara de consumatori care cumpara de la altii, pentru ca atunci aveam industrie.

Intotdeauna tarilor dezvoltate le-a placut sa profite de cele fara industrie. Cand o tara are industrie, lumea cumpara de la producatorii autohtoni si banii raman in tara.

Nu mai zic ca se poate face export. Acuma, daca deschizi televizorul, aproape toate reclamele pe care le vezi sunt pentru produse straine si banci straine din Statele Unite, Italia, Germania, Franta, Marea Britanie.

Noi suntem fraierii lor si nu numai noi. Ne-au distrus industria, pentru ca noi sa nu mai putem produce nimic, ca sa fim o tara de consumatori, ca sa cumparam de la ei. Si de unde sa ai dupa aia crestere economica?

In Coreea de Sud si in alte state asiatice dezvoltate, guvernele pun accent pe dezvoltarea economica.

Pe acolo exista Comisia pentru Comert Echitabil care are grija ca toate companiile straine care opereaza in tara sa nu fie prea competitive pentru companiile locale. Daca se descopera ca sunt, pot primi amenzi foarte mari.

Mai e un lucru interesant. Cum de o duce mass-media audio-vizuala din Romania atat de bine intr-o tara saraca de 20 de milioane de locuitori?

Aproape ca sunt pe masura mass-mediei audio-vizuale din vestul Europei, dar acolo vorbim despre tari bogate cu mult mai multi locuitori. Posibil de la reclamele la produsele straine. Pai nu suntem noi diplomati?

Cred ca am lamurit toate oile care cred ca totul e roz pe lumea asta. In orice caz, am observat o chestie la unii.

Cu cat zici mai multe, cu atat lumea are mai multe lucruri de interpretat cum vor muschii lor. Vorbesc despre pasaricile de 25 de ani care cica au experienta de viata si scoala vietii si de ciumpalaci.

Facebook