fbpx

Il propun pe Dan Negru pentru Premiul Nobel pentru divertismentul cu cele mai multe lături – deghizate in cultura generala – din intreaga galaxie

Il propun pe Dan Negru pentru Premiul Nobel pentru divertismentul cu cele mai multe lături - deghizate in cultura generala - din intreaga galaxie

M-am hotarat sa-l tavalesc un pic si pe Dan Negru, acest zeu al divertismentului cu laturi, personalitate marcanta a audiovizualului romanesc si persoana indispensabila societatii romanesti, pentru ca: de ce nu?

Nu pentru ca as fi rasist si pentru ca e el “Negru”. Populatia indigena a Romaniei – formata partial din boschetari si hoaste penale si petarde care se lauda pe Facebook ca culeg scamele din buzunarul lu’ tata – care nu a vazut cel putin un Revelion cu imensa somitate Dan Negru supranumita si Moartea Bacsisului Din Restaurante, a trait probabil intr-un cotet in ultimii 18 ani.

Se vede foarte clar ca acest simbol al antenelor e neinzestrat cu indemanare si ca are doua picioare si doua brate stangi – cosmarul oricarui magician care cauta asistenti.

Acest veteran al antenelor, cu o zgarcenie renumita pe plan national, probabil ca isi trage zgarcomanismul (iarasi, licenta literara; o sa ma super-imbogatesc) de pe vremea cand locuia in centrul dezvoltarii Timisoara acolo unde salariile erau poate atat de mici incat i s-a dezvoltat o calicenie si o scumpatate patologice.

Imi imaginez ca daca nu “imigra” in Bucuresti ca sa lucreze in televiziune, se angaja posibil la Radio Timisoara daca nu-l primea TVR-ul de acolo. Dar nu s-ar fi simtit bine la Radio Timisoara, pentru ca nu ar mai fi avut rost sa gesticuleze ca nebunul si astfel ar fi luat-o razna!

CITESTE SI:  Ce masuri de securitate noi va folosi New York de Revelion

Mai stiu eu doi care ar lucra mai bine la radio: YouTuber-ul ala, Fraiaret, Zaiafet, sau cum ma-sa ii zice, ca nu li se mai zice “utilizatori de YouTube” de-acuma, pentru ca nu sunt ca muritorii de rand care doar vizioneaza clipuri video!

Da – si sa nu uit de Vali Petcu, o faptura cu moaca buna de radio, dar nu de iesit in societate. Acolo e locul lor (fara vreo legatura directa cu Dan Negru), se potrivesc perfect mediului, eu de exemplu imi dau seama prin radio cat sunt imbecili cei de la Radio Iasi.

Am auzit ca exponentul antenelor – Dan Negrutu – obisnuia sa faca naveta la Chisinau, fiind invitat sa prezinte nu stiu ce game show la o televiziune de acolo si ca i s-a pus la dispozitie chiar si o limuzina.

Am fost uimit sa aflu ca singura limuzina din Rep. Moldova a ajuns la Dan Negru, limuzina care probabil a fost inchiriata si procurata de la Moscova cu mari eforturi financiare pentru Basarabia.

Acesta are mai recent o emisiune la A1, si anume Ghiceste Varsta, dar eu le-as sugera un alt format international de emisiune, cum ar fi “Ghiceste cate tone de rest reprezentat de maruntis aduna Dan Negru in buncarul sau in fiecare luna”.

CITESTE SI:  Ramona Olaru - o fufa cu cur invers proportional cu numarul de neuroni

Cu siguranta are in beci sute de borcane pline cu monede de 5 bani, pe care le tine langa muraturi. Cred ca are atat de multe incat ar fi putut sa plateasca cautiunea nelegiuitului de Serban Huidu aflat miraculos in viata dupa ce a rupt un copac cu capul si in libertate dupa ce le-a urat un calduros “Noapte Buna” si “Nani, Nani” pe veci unor participanti nevinovati la trafic.

Da, am uitat sa spun ca din borcanelele si rezervele uriase ale lui Dan Negru obisnuiesc sa se imprumute Fondul Monetar International si unele banci, pentru ca Negru ofera un tratament preferential si percepe un ROBOR redus.

O alta idee de format international pe care le-o sugerez antenistilor e “Ghiceste cu cati kilometri pe secunda zgarie masa Dan Negru atunci cand ia restul”. In rest, despre Dan Negru nu se poate spune nimic, norocul lui e ca nu pot sa-l acuz de lipsa de inteligenta.

Apelativele “onorabile” folosite de mine in acest text in cazul tuturor zmeilor de aici au fost folosite pentru ca acestia au inceput sa ma sacaie si sa-mi macine nervii. O lectie buna de invatat: nu ma sacai si nu ma deranjezi, nu primesti apelative injurioase si, cu putin noroc, nu te trimit in ma-ta.

CITESTE SI:  Epopeea infinita Veronica si Viorel Stegaru...

Wherever, am fost chemat la Academia Romana, iar cei de la DEX mi-au promis ca vor adauga cuvantul “japonofil” in urmatoarea editie adaugita a dictionarului, ca vor introduce cuvantul in circulatie, ca voi primi niste redevente si ca mi se vor recunoaste meritele in etimologia cuvantului, asadar m-am realizat complet pe viata!

Cei de la DEX m-au asigurat prin studii sociologice si statistice ca noul cuvant “japonofil” se va raspandi in intreaga tara mai rapid ca ciuma bubonica din Evul Mediu si mai rapid chiar si decat cel mai folosit cuvant din istoria limbii romane – “Dragnea”.

Si, da, foarte important, calitatea mea de membru al Academiei Romane a fost conditionata de acceptul meu ca n-o sa mai postez critici in vecii vecilor.

Evident, nu am acceptat, sacrificiul era cu mult peste puterile mele! Nu inchei apoteotic, pentru ca tot ce-am spus pana acum in aceasta postare este apoteotic si am zis ca ar merge-o nota discordanta.

Facebook