fbpx

Eu si Quentin Tarantino avem cam aceleasi filme preferate

Eu si Quentin Tarantino avem cam aceleasi filme preferate

Dupa cum am dat de inteles intr-un articol anterior, exista o super-lista cu 20 de filme preferate de regizorul Quentin Tarantino intre anii 1992 si 2009, printre care se numara si Joint Security Area.

Culmea, niciunul dintre filmele din lista nu a fost regizat sau cu scenariu scris de Quentin Tarantino, desi a regizat si scris niste filme beton. Probabil omu’ nu-si poate evalua singur creatiile.

Am observat si ca o parte din filmele din acea lista sunt si filmele mele preferate, sau cel putin vazute (are o predilectie pentru filmele japoneze si cele sud-coreene, la fel ca “moi”).

Pe cele vazute le-am vazut inainte sa aud de aceasta lista, daramite de Quentin Tarantino. Urmatoarele filme (in aceasta ordine) sunt cele preferate de acest regizor. Topul meu personal de filme preferate e diferit de cel al lui Quentin Tarantino, dar in acelasi timp e destul de similar.

1. “Battle Royale” (2000) – vazut

Battle Royale (2000)

Acest film japonez de aventura, drama si SF prezinta o situatie oarecum apocaliptica in care tinerii japonezi se razvratesc si pornesc o anarhie in toata tara, iar adultii nu-i mai pot controla.

Prin urmare, guvernul captureaza o clasa de liceeni de clasa a noua, ii trimite frumos pe o insula si-i obliga prin lege sa se omoare intre ei. Le da arme si tot tacamul.

CITESTE SI:  Ce suma record au cheltuit in total clientii App Store in ultima saptamana din an

Acest film a fost vazut de mine acum mult timp cand n-aveam puterea de intelegere pe care o am acum. Probabil daca l-as vedea acum l-as privi cu alti ochi.

Dar tin minte ca e unul destul de agresiv si morbid. Nu-i de mirare ca “Battle Royale” e pe locul 1 in topul regizorului, pentru ca-i exact genul de film pe care l-ar regiza Quentin Tarantino.

2. “Anything Else” (2003)

Anything Else (2003)

3. “Audition” (1999) – vazut

Audition (1999)

In acest film (tot japonez) de drama, horror si mister e vorba despre un vaduv care organizeaza o proba pentru a gasi o actrita potrivita pentru un film, dar pe ascuns el dorea o consoarta. Pana la urma gaseste pe cineva pe placul lui, dar aleasa se dovedeste a fi cel mai mare cosmar al lui. Ca nu degeaba “Audition” e un film horror.

4. “The Blade” (1995)

The Blade (1995)

5. “Boogie Nights” (1997)

Boogie Nights (1997)

6. “Dazed and Confused” (1993)

Dazed and Confused (1993)

 

7. “Dogville” (2003)

Dogville (2003)

8. “Fight Club” (1999)

Fight Club (1999)

9. “Friday” (1995)

Friday (1995)

10. “The Host” (2006) – vazut

The Host (2006)

“The Host” e un film coreean de actiune, drama si horror in care joaca Song Kang-ho – unul dintre cei mai talentati actori pe care ii are Coreea de Sud.

CITESTE SI:  Hack-ul asupra HBO ar fi de sapte ori mai grav decat cel asupra Sony

Este vorba despre un monstru acvatic care iese dintr-un rau din Seul si care incepe sa-i atace pe oameni. Monstrul captureaza o persoana, iar familia sa incearca sa o aduca inapoi.

11. “The Insider” (1999)

The Insider (1999)

12. “Joint Security Area” (2000) – vazut

Joint Security Area (2000)

In zona demilitarizata dintre Coreea de Nord si cea de Sud, doi soldati nord-coreeni sunt ucisi si se da vina pe un soldat sud-coreean. Dar teoria incepe sa se clatine in urma unei investigatii.

13. “Lost in Translation” (2003)

Lost in Translation (2003)

14. “The Matrix” (1999) – vazut

The Matrix (1999)

In acest film de actiune si SF, un programator si specialist in hacking invata de la niste rebeli misteriosi despre adevarata natura a realitatii si despre rolul lui in razboiul cu altii in calitate de Ales.

The Matrix indica faptul ca traim intr-o lume cu realitate simulata si generata pe calculator. E un film complicat pe care nu-l pot intelege multi. Mai ca iti explodeaza creierul daca incerci sa-l pricepi. Am auzit ca nici actorii nu l-au inteles pe deplin, desi s-au depus eforturi considerabile in acest sens din partea regizorilor.

15. “Memories of Murder” (2003) – vazut

Memories of Murder (2003)

Acesta e un film sud-coreean de drama, actiune si drama cu omniprezentul actor Song Kang-ho in rolul principal de detectiv. Intr-o provincie sud-coreeana din 1986, acest detectiv impreuna cu alti doi detectivi (toti trei ajunsi la disperare) se straduiesc din rasputeri sa prinda faptasul necunoscut al unor crime asupra mai multor femei.

CITESTE SI:  Vivid Vision creeaza unelte de realitate virtuala pentru a ajuta la inabilitatea ochiului de a focaliza

Filmul se bazeaza pe fapte reale intamplate in Coreea de Sud in trecut si prezinta dotarea precara a politistilor de la acea vreme ca motiv pentru care criminalul in serie nu a fost prins, desi s-au folosit milioane de politisti, s-au interogat si torturat o multime de suspecti si s-au depus eforturi inimaginabile.

Nici pana in ziua de azi nu se stie cine-i criminalul si se spune ca filmul “Memories of Murder” ii este dedicat faptasului, regizorul acestuia fiind sigur ca acesta va urmari acest film si ca se va simti vinovat.

Filmul asta-i pe locul 1 in topul meu personal. Are si unul dintre cele mai bune sfarsituri pe care le-am vazut vreodata intr-un film.

16. “Police Story 3” (1992)

Police Story 3 (1992)

17. “Shaun of the Dead” (2004)

Shaun of the Dead (2004)

18. “Speed” (1994)

Speed (1994)

19. “Team America: World Police” (2004)

Team America World Police (2004)

20. “Unbreakable” (2000)

Unbreakable (2000)

 

Facebook