fbpx
Cuba a ajuns in sfarsit la pace cu Statele Unite

Cuba a ajuns in sfarsit la pace cu Statele Unite

Statele Unite a reluat relatiile comerciale si diplomatice cu Cuba, iar Barack Obama a facut o vizita istorica in tara insulara. Pentru prima data in 88 de ani, un presedinte american a vizitat Cuba.

Dar ce-au avut astia de impartit? Pai, totul a inceput cand Fidel Castro, conducatorul Cubei, a implementat niste reforme socialiste care au amenintat interesele americanilor proprietari de pamanturi in Cuba.

Sa nu mai spunem ca s-au nationalizat toate afacerile. Asa ca Fidel Castro a devenit un personaj indezirabil la Washington, iar Statele Unite a decis din 1961 sa inceteze orice relatii diplomatice cu Cuba.

Uniunea Sovietica a profitat de acest lucru ca sa-si instaleze rachetele cu incarcatura nucleara care erau de 60 de ori mai puternice decat cea de la Hiroshima in Cuba pentru a putea ataca Statele Unite.

Dar asta a fost din vina americanilor, pentru ca anterior au instalat si ei rachete nucleare in Turcia pentru a putea ameninta Uniunea Sovietica.

Statele astea se puteau distruge reciproc si toata viata de pe Pamant. Uniunea Sovietica si-a retras rachetele din Cuba cu conditia ca si Statele Unite sa-si retraga rachetele din Turcia.

Acum ca Statele Unite a ridicat embargoul impus Cubei (dupa ce a incercat sa o izoleze timp de zeci de ani), toate companiile americane au voie sa-si desfasoare activitatile in Cuba.

A incercat Statele Unite sa izoleze Cuba, dar au vazut ca embargoul impus Cubei s-a dovedit a fi inutil cata vreme cubanezii nu s-au rasculat impotriva regimului Castro.

Mai ales ca alte companii din alte tari occidentale au investit deja in Cuba. In curand, va deveni Cuba o colonie americana.

Are cineva impresia ca Statele Unite nu-si urmareste propriile interese in Cuba? Tarile astea n-au cum sa fie pe picior de egalitate, Statele Unite o sa profite cumva de asta.

Stati sa vedeti cate McDonald’s-uri o sa apara in Cuba mai apoi. Daca populatia n-o sa devina obeza sa nu-mi spuneti mie Nostradamus. O sa fie plina Cuba de grase, o sa trebuiasca sa-i ridice pe toti cu macaraua.

Sigur, e bine ca se mai emancipeaza si aia, sa intri acolo pe internet e la fel de dificil ca si cum ai efectua o conferinta video prin satelit, la ei internetul e la stadiul de laborator.

Noroc ca vine Dr. Google sa le mai instaleze niste hotspot-uri WiFi si sa le creeze infrastructura. Sa se bucure si cubanezii de filmele deocheate si de destrabalarea care face parte din cultura americana. Sa vezi dupa aia ce scadere economica o sa fie in Cuba, o sa scada productivitatea la locul de munca.

Nu mai zic de Facebook, nu te mai poti concentra cum trebuie pentru ca te interesezi de viata altora. Garantez oricui ca daca nu intra pe Facebook o saptamana, o sa aiba mintea mult mai limpede si o sa se poata concentra mai bine.

Intri o data pe Facebook, n-o sa te mai poti concentra cateva zile. Iar o sa zica unii ca sunt un dependent de munca care nu stie sa se relaxeze, dar pana la urma de ce sa ma intereseze pe mine? Iau eu in seama niste ciumpalaci comozi hipnotizati de Facebook? Nici nu-i salut :))