fbpx

Aselenizarea – cea mai mare farsa din istorie?

Aselenizarea - cea mai mare farsa din istorie

Pentru cine nu-i pus la curent, azi se implinesc 50 de ani de cand omul ar fi aselenizat si pus piciorul pe Luna pentru prima oara in istoria umanitatii. S-a intamplat pe 20 iulie 1969 – modulul lunar avandu-i la bord pe Neil Armstrong si Buzz Aldrin – se spune.

Al treilea astronaut, Michael Collins, a ramas in modulul de comanda (naveta spatiala Columbia) de care s-a desprins modulul lunar care ii avea pe ceilalti doi astronauti la bord.

Ei bine, mi s-a parut o idee buna sa contest aselenizarea chiar la a 50-a aniversare a primei aselenizari. Ce ocazie mai buna sa gasesc ca sa fiu un fel de Gica-contra in privinta aselenizarii?

Am procedat la fel si in 2015. Dar mai intai m-am gandit sa scolesc unele publicatii care incurca data aselenizarii de 20 iulie cu data de 19 iulie.

Pe 19 iulie 1969, modulul lunar Eagle al misiunii Apollo 11 abia a ajuns pe orbita Lunii, iar data de 20 iulie e cea in care modulul lunar ar fi atins Luna si in care astronautii au pasit pe Luna.

CITESTE SI:  Cu cat vor scadea preturile sistemelor solare ale Tesla pentru case

Cel putin asa se spune, ca eu personal nu cred ca americanii au ajuns pe Luna. De ce? Simplu. Ce e mai usor, sa duci oameni cu adevarat pe Luna sau sa produci un film SF (in studio) in care “duci” oameni pe Luna?

Americanii au planuit aceasta farsa din disperarea ca sunt intrecuti de Uniunea Sovietica in cursa spatiala! URSS a dus primul om in spatiu (e vorba despre Yuri Gagarin, bineinteles), primul animal care a orbitat in jurul Pamantului e din URSS, primul satelit artificial a fost lansat in spatiu de URSS, primul obiect creat de om si care a ajuns pe Luna se numeste Luna 2 (o sonda a URSS fara echipaj uman care a ajuns pe satelitul nostru natural pe 15 septembrie 1959).

Statele Unite aveau toate motivele sa fie panicate ca sunt intrecute de rusi la toate capitolele. Asa ca si-au propus sa dea impresia lumii intregi ca primul om care pune piciorul pe Luna e american.

E practic imposibil ca americanii sa fi ajuns pe Luna, din cauza centurii de radiatii mortale Van Allen despre care am mai vorbit (linkul mai sus).

CITESTE SI:  De ce Rockstar va inlatura o parte din muzica din jocul GTA 4

Nu aveau Statele Unite in 1969 tehnologia necesara pentru a se proteja de radiatiile extrem de severe care exista intre Pamant si Luna si care sunt moarte curata.

In plus, SUA nici macar nu au pomenit atunci despre centura Van Allen, ceea ce imi intareste convingerea ca cele sase aselenizari cu echipaj uman (intre 1969 si 1972) sunt false.

Un alt motiv pentru care nu cred in acele aselenizari (lasand la o parte umbrele multiple, reflexiile dubioase pe castile astronautilor si asa mai departe) e limbajul nonverbal al celor trei astronauti ai misiunii Apollo 11.

La intoarcerea lor pe Pamant, s-a organizat o conferinta de presa si se putea vedea pe ei toata jena ca au luat parte la o uriasa farsa dezonoranta pentru cei trei (nu pareau deloc entuziasmati si incantati ca au fost implicati in una dintre cele mai mari asa-numite realizari ale umanitatii).

Cei din public ii aplaudau ca dobitocii care-l aplaudau pe Xi Jinping, iar cei trei astronauti mai aveau putin si intrau in pamant de jena. Comparati limbajul lor corporal cu limbajul corporal al astronautilor euforici care se intorc in ziua de azi de pe Statia Spatiala Internationala (ajungerea pe SSI fiind ceva mai putin impresionant decat aselenizarea).

CITESTE SI:  VIDEO: Ce caracteristica pentru cei cu handicap ar putea primi Netflix

Diferenta dintre limbajurile corporale e ca de la cer la pamant. De asemenea, nu cred in aselenizarile americane din cauza tacticilor Statelor Unite.

SUA spun ca aselenizarile americane nu sunt doar niste mari realizari americane, ci mondiale, ca toate tarile lumii au un merit in reusita americanilor.

Ca sa nu se gandeasca nicio tara din lume sa puna la indoiala aselenizarile. Pentru a se asigura de acest lucru, SUA au oferit “roci de pe Luna” culese de astronautii sai unui numar de 135 de tari din lume, inclusiv Romaniei.

Oricum, daca Statele Unite nu-l cooptau pe nazistul, criminalul de razboi si specialistul in rachete von Braun din Germania dupa ce l-au infrant pe Hitler, SUA “varf de lance” n-ar fi reusit sa trimita in spatiu nici macar un cartof pana in anii ’60.